ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 13:36

361 kaçak göçmen böyle kurtarıldı

361 kaçak göçmen böyle kurtarıldı

Dün yaşanan ve aralarında 119 Irak, 240 Suriyeli, bir Filistin ve bir de Lübnan vatandaşın bulunduğu teknelere yapılan operasyonda, olası facia önceden önlenmiş oldu.


Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’nin 29 mil güneyinde ve Deli Burun’un 5 mil açığında, 3 balıkçı teknesine operasyonda düzenleyen Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 361 kaçak göçmeni olası bir faciadan kurtardı. Sahil Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, mültecilerin oldukça zor şartlarda yolculuk yaptıkları görüldü.

Dün yaşanan ve aralarında 119 Irak, 240 Suriyeli, bir Filistin ve bir de Lübnan vatandaşın bulunduğu teknelere yapılan operasyonda, olası facia önceden önlenmiş oldu. Erdemli ilçesine bağlı Kızlası’nden bir balıkçı teknesinin, içinde düzensiz göçmenlerle denize açıldığının bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle operasyon başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 2 bot, Kızkalesi’nin 29 mil güneyinde bulunan bir balıkçı teknesinde 225 mültecinin bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine tekneye operasyon düzenleyen ekipler, 225 mültecinin bulunduğu tekneyi güvenli bir şekilde Mersin Limanı Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı iskelesine yanaştırdı.

Dün başka bir istihbaratı daha değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı’dan 2 balıkçı teknesinin mültecilerle ile denize açıldığının bilgisine ulaştı. İstihbarat doğrultusunda harekete geçen 3 Sahil Güvenlik botu, Deli Burun’un 5 mil açığında 2 teknede 136 mülteciyi sağ salim yakaladı. Kaçak göçmenlerin bulunduğu tekneler Sahil Güvenlik botları tarafından güvenli bir şekilde kıyıya getirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden 300 personelin katılımıyla gerçekleşen operasyonlarda, 211 erkek, 50 kadın ve 100 çocuk olmak üzere 361 kaçak göçmen açık denizde olası bir facia olmadan sağ salim yakalandı. Kaçak göçmenlerin arasında hamile bir kadının da bulunması yaşanan dramı gözler önüne serdi.

Ekipler, olaylarla ilgisi olduğu belirlediği 6 kişiyi gözaltına aldı.



















KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER