ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Şubat 2014 Cumartesi 14:37

3 büyükşehir için son yerel seçim anketi

3 büyükşehir için son yerel seçim anketi

Bu ankete göre o ili AK Parti CHP'den alıyor...


MAK Danışmanlık tarafından 30 Mart yerel seçimlerine yönelik yapılan anket çalışması büyükşehirlere ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçiyor.

İstanbul'da Kadir Topbaş'la seçime giren AK Parti'nin oy oranı yüzde 44 olurken, bunu yüzde 37 ile Mustafa Sarıgül'le seçim yarışına giren CHP izliyor. Sırrı Süreyya Önder'le yarışa girecek olan HDP'nin oy oranı yüzde 7. MHP'nin de İstanbul'daki oy oranı yüzde 5.

Ankete göre Ankara'da ise AK Parti yüzde 43'le önde. Eski MHP'li Mansur Yavaş'la Ankara'da seçim yarışına giren CHP'nin oy oranı yüzde 34 olurken MHP'nin de oy oranı yüzde 15'i buluyor.
İzmir'de CHP yüzde 45, AK Parti yüzde 43 oy oranına sahip. MHP'nin ise İzmir'de yüzde 7 oyu bulunuyor.
Eskişehir'de mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'le seçim yarışına giren CHP'nin oyu yüzde 45 olurken AK Parti'nin ise yüzde 43 oyu bulunuyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Adana'da AK Parti yüzde 29, CHP yüzde 27, MHP yüzde 28 oy oranına sahip. BDP'nin oyu ise yüzde 6'yı buluyor. 2009 yerel seçimlerinde iktidarın seçim kaybettiği Antalya'da ise AK Parti'nin oy oranı yüzde 39. Bunu yüzde 37 ile CHP izlerken MHP'nin de yüzde 15 oyu bulunuyor. Diyarbakır'da ise yarış BDP ile AK Parti arasında geçiyor. BDP'nin oy oranını yüzde 50 oluştururken AK Parti'nin ise yüzde 43 oyu bulunuyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER