ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 14:07

28 Şubat'ta 291 milyar dolar çalındı

28 Şubatta 291 milyar dolar çalındı

Numan Kurtulmuş, 28 Şubat'ta milletin 291 milyar dolar parası çalındığını belirtti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen "Milli İrade Küresel Sermaye" konulu programda, Türkiye'nin 28 Şubat 1997'dekine benzer bir sürecin içine girdiği bir dönemde bu toplantının yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Son bir buçuk asırdır Türkiye'de seçkinlerle millet çoğunluğu arasında toplumun bütün alanlarında bir mücadele yaşandığını belirten Kurtulmuş, bugün de benzer bir süreçle karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

28 Şubat'ın, millet çoğunluğuyla seçkinler arasında verilen bu mücadele içerisinde sadece bir dönemin adı olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu seçkinler zümresi, eline geçirdiği iktisadi ve siyasi güçlerle toplumu dizayn etmeye, bir ulus oluşturmaya, bu ulusu istediği gibi şekillendirmeye çalışıyor. Güçlerinin yetmediği zamanlarda da toplum mühendisliklerine başvurarak Türkiye'nin kaderini, milletin istikbalini tayin etmeye çalışıyor" dedi.

Eski Türkiye'de siyasi suikastler ve faili meçhul cinayetler, toplumsal şiddet olayları ve siyasi idamların yaşandığını anlatan Kurtulmuş, 1950'den bu yana 64 yıl içinde 5 tane darbe, birçok da darbe girişimi olduğunu dile getirdi.

Bu darbelerin tamamının içerideki ve dışarıdaki bir takım unsurların işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bugün 28 Şubat'ın yıldönümü. 28 Şubat, sadece askerin ortaya çıkıp düzenlediği bir operasyon değil. Evet, TSK'nın içerisinde bazı unsurlar bu süreçte kullanıldı, tanklar meydanlara çıkarılarak balans ayarları verilmeye çalışıldı. O dönemde 28 Şubat'ın suçuna katılan üniformalı insanları net bir şekilde gördük. Milleti korumak için ellerine teslim edilen tankları, tüfekleri milletin karşısına bir tehdit olarak çıkaranlar oldu. Ama 28 Şubat sadece Silahlı Kuvvetler'in içinde bazı güçlerin yaptığı bir olay değil. 28 Şubat, büyük bir koalisyon ve ittifaktır. Bunun içerisinde basının bir kısmı vardı. 'Topyekün savaş', 'Ordu göreve', 'Bu gidişata Silahlı Kuvvetler seyirci kalmayacak' manşetleri atılmıştı. Yani 'Bir an evvel şu ihtilali yapın' deniliyordu.

Bir yanda 28 Şubat'ın hiç konuşulmayan tarafları var. Sokaklara, camilere bir takım tiyatro oyuncuları gibi insanlar salınmıştı, her akşam Fadime Şahinler televizyonda ağlıyordu. Muazzam bir toplumsal mühendislik yapıldı. Ama 28 Şubat'ın esas görünmeyen yüzü, finansal mühendisliktir. Birileri de bu görüntülerin arkasında elini ovuşturuyordu. Meclis 28 Şubat Araştırma Komisyonu'nun yaptığı hesaplamalara göre 28 Şubat'ta milletin 291 milyar dolar parası çalınmış."

Kurtulmuş, 28 Şubat'ın dış bağlantıları bulunduğuna da işaret ederek, "28 Şubat'ın muktedir paşalarından Sayın Bir Paşa'nın 28 Şubat'tan sonra Foreign Affairs'de yayımlanan bir makalesi var. O makalede 'Türkiye'de işler dış politikada rayından saptı. Türkiye geleneksel olarak İsrail'le yakın olan dış politikasını değiştirmeye başladı. Bu gidişat doğru bir gidişat değil. Türkiye ile İsrail arasındaki bu politika farklılıklarını gidermek için 28 Şubat günkü Milli Güvenlik Kurulu'nda müdahale edildi' diyor" ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ı 'postmodern' diye hafifletmeye kalkmamak lazım, bal gibi bir darbedir" diyen Kurtulmuş, 28 Şubat'ın hazırlanışı itibariyle 12 Eylül'den de 27 Nisan'dan da çok daha başarılı bir süreç olduğunu söyledi.

28 Şubat'ın milletin sosyolojisine önemli bir müdahale süreci olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İlanihaye bu memlekette artık hiç kimse böyle bir iradenin içerisinde bulunamaz; siyasete müdahale edemez, dizayn veremez. Sonuçta sandık ortaya gelecek. Sandık ortaya gelince de orada milletin dediğinden başkası olmayacak" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER