ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:11

275 Roman çocuk sokaktan spora kazandırıldı


Edirne’de yapılan çalışmalar sonucunda 275 Roman çocuk sokaktan spora kazandırıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, özellikle çocukların kötü alışkanlıklardan korunması ve spora yönlendirilmesi amacıyla “Mahalleden Sahaya” projesi başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün destek verdiği proje büyük ilgi görüyor. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 7 mahalleden yaşları 6 ile 16 arasında değişen çocuklar kendileri için açılan Sarayspor tesislerinde antrenör gözetiminde sportif faaliyetlere katılıyor. Risk altında bulunan çocuklar 5 ayrı spor dalında çalışma yapıyor. 25’i kız çocuk olmak üzere toplam 275 çocuk resmi liglerde 7 ayrı grupta mücadele ediyor.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Roman çocukların antrenman yaptığı Sarayspor tesislerini gezdi. Burada bir açıklama yapan Duruer, dezavantajlı ailelerin çocuklarını spora yönlendirilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 7 mahalleden gelen çocukların Sarayspor tesislerinde çalışmalar yaptığını belirten Vali, kız ve erkek çocukların 5 ayrı spor branşında 7 grupta liglere katıldığını ifade etti. Duruer, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün verdiği antrenörlerle birlikte futbol, tenis, badminton ayrıca masa tenisi ve voleybol branşlarında hem kız hem de erkek çocuklarımız burada faaliyet gösteriyorlar. Kasım ayından beri 250 öğrencimiz burada eğitim alıyorlar. Şu anda bildiğim kadarıyla 7 grupta liglere katılıyorlar. Daha önce çok fazla liglere katılmıyorlardı. Demek ki, ileride çok iyi sporcuların yetişeceğine delildir. En önemlisi çocukların bir araya gelmesi, mahallenin ve ailelerin bu işe sahip çıkması. Çocukların kötü alışkanlıklardan korunması konusunda çok güzel bir çalışma olduğunu değerlendiriyorum. Sporda başarılı olan çocuklarımız diğer derslerinde de başarılı olacağını değerlendiriyorum. Boş zamanlarını değerlendiriyorlar. İyi alışkanlıklar ediniyorlar.” dedi.

Çocukların sportif faaliyetlere katılmasından memnuniyet duyan annelerden Semra Yeşilli, çocuğunun okull dışında kalan zamanlarını bu tesislerde geçirdiğini dile getirdi. Belgin Tunç ise, oğlunun bu tesislerde spor yaptığını belirterek “Bu tesislerin açılması çok güzel oldu. Çocuklarımız sağa sola gitmiyor. Oyunla vakit geçiriyorlar. Toplumun içine giriyorlar. Arkadaşlarıyla birlikte oluyorlar.” diye konuştu.

Antrenör Bekir Elmalıdan ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görev yaptığını 8 yıldan bu yana çalışmalara katıldığını belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün başlattığı Mahalleden Saha’ya projesinde de görev aldığını ifade eden Elmalıdan, “Benimle birlikte 4 antrenör çalışıyor. Kızlarla birlikte 275 sporcumuz var. Futbol, masa tenisi, voleybol ve badminton branşlarımız var. Futbolda 7 farklı resmi müsabakalara katılıyoruz. Sportif faaliyetlere katılan çocukların eğitiminde çok büyük değişiklikler oldu. Bu çocukları sürekli takip ediyoruz. Eğitimle spor birleştiği zaman çocuklar kötü alışkanlıklardan da uzak kalmış oluyor. Spor ahlakını alan çocuk bunlardan otomatikman kurtulmuş oluyor.” dedi.

Tesislerde spor çalışmalara katılmalarının derslerinde büyük katkı sağladığını dile getiren Cansu Şanlıiken “Buradaki çalışmalar bize bilgi sağlıyor. Sağlıklı oluyoruz. Dengeli besleniyoruz. Buradaki çalışmalardan sonra özellikle beden eğitimi derslerine heyecanla gidiyoruz. Burası olmadan önce mahallede erkek kardeşlerimizle oynuyorduk. Sporun bize çok büyük katkısı oldu.” diye konuştu.

Erkek sporculardan Murat Çengel de sporun kötü alışkanlıklardan kendilerini uzaklaştırdığını kaydetti. Bu tesisler olmadan önce evlerinde oturduklarını, internete gittiklerini belirten Çengel, zamanlarının boş geçtiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER