ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2013 Salı 12:10

23 Nisan 'ilkleriyle' geldi

23 Nisan ilkleriyle geldi

23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyon, komutanlarla BDP milletvekillerini ilk kez biraraya getirecek.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93'üncü kuruluş yılında, emanetinizin emin ellerde olduğunu ifade etmek için Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte huzurunuzdayız.

Bize bıraktığınız emanetler ve kazandırdığınız değerler nedeniyle sizlere şükran borçluyuz. İlkeleriniz doğrultusunda ülkemizi huzurlu ve mutlu kılma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatımız olduğu bilinciyle ülkemizin geleceğini aydınlık kılmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

 Ülkemizin çağdaşları arasında en önlerde yer alması, insan hak ve hürriyetlerinin kökleşip kurumsallaşması, halkımızın refah ve huzurunun artması en önemli hedefimizdir. Bize bıraktığın emaneti hedefine ulaştırmak için bundan sonra da inançla ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.
Aziz ruhunuz şad olsun."

BDP BAYRAMA KATILMADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi. Törene BDP’den katılım olmadı.

Törene, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukümet Sözcüsü Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, CHP Milletvekilleri Sinan Aygün, Malik Ejder Özdemir ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları katıldı.

Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlk meclisin açılışının canlandırıldığı törende, daha sonra Meclis Başkanı Çiçek bir konuşma yaptı.

Çiçek, konuşmasında birlik, beraberlik, milli egemenlik ve barış konularına vurgu yaptı. Milli mücadeleyi de konuşmasında anlatan Çiçek, "Birlikte rahmet vardır. Gönül köprüsünü kuracağız. Bizim barışı sağlamak gibi bir yükümlülüğümüz vardır. Tarihimiz daima bize ışık tutacak. Güçlü millet olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Çiçek, konuşmasında dünyada çocuklara bayram hediye eden ülkenin de sadece Türkiye olduğunu dile getirdi.

VURAL, PARMAKLARI İLE TEMPO TUTTU

Törenin ardından, Çiçek ve meclisteki parti temsilcileri, seymenlerin eski meclis bahçesinde düzenlediği folklor gösterisini izledi. Gösteri sırasında MHP’li Vural’ın parmakları ile seymenlere eşlik ettiği dikkat çekti.

Gösterinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ve yanındaki heyet seymenler ve vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇOCUKSUZ BAYRAM

Bu arada, protokol sıralamasında yapılan değişiklik nedeniyle törende bu yıl çocuklar yer almadı. Anıtkabir, saat 10.00'dan itibaren vatandaşların ziyaretine açıldı.

BAŞBAKAN KATILMADI

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenlere sağlık sorunları nedeniyle katılamadı.

Doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Başbakan Erdoğan'a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir'deki törene katılamadığı öğrenildi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenlere sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Başbakan Erdoğan'a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir'deki törene katılamadığı öğrenildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın Meclis'te bir resepsiyon verecek. Resepsiyonda komutanlarla BDP milletvekillerinin ilk kez birararaya gelecek. Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının tam kadro katılması beklenirken, geçen yıl tutuklu milletvekilleri nedeniyle resepsiyonu boykot eden BDP'li vekiller de bu yılki resepsiyona katılacak.

STADYUM KUTLAMASI YOK

Milli Bayram Kutlama Yönetmeliği uyarınca, bu yıl ilk kez stadyumda gösteri, protokol konuşması da yapılmayacak. Bunun yerine mesaj yayınlayacak.Ankara'da bayram kutlamaları bugün gösteri merkezi Arena'da ve Gençlik Parkı'nda yapılacak.

GOOGLE'DAN '23 NİSAN' DOODLE'I

Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmadı. Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hazırladığı özel doodle logosu ile kutladı.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER