ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ocak 2014 Perşembe 08:21

20 araç birbirine girdi

20 araç birbirine girdi

Konya'da gizli buzlanma ve sis sebebiyle zincirleme trafik kazası meydana geldi.


TRT Haber'in hbaerine göre, Konya, Kulu Makası'nın Ankara yönü çıkışındaki akaryakıt istasyonları civarında, saat 01.00 sıralarında, yolda oluşan gizli buzlanma ve sis sebebiyle, çoğunluğunu kamyonların oluşturduğu 20'den fazla araç birbirine girdi.

Kazaya karışan bir otomobilde sıkışan kişi, yaklaşık bir saat süren çalışma sonunda yaralı olarak çıkarıldı, bir yolcu otobüsünde sıkışan kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor. Kaza yerine Konya ve Ankara'dan çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kaza sebebiyle Adana-Ankara karayolundan Şereflikoçhisar, Konya yolundan ise Kulu ilçesinden itibaren makas yönüne araç geçişlerine izin verilmiyor.

Bölünmüş yolun Ankara-Adana istikameti yönünde ise trafik sorunsuz işliyor. Kulu İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, yaptığı açıklamada, yolda uzun kuyruk oluştuğu için, kazayı haber aldıktan sonra Kulu'dan makas yönüne doğru yaya olarak hareket halinde olduklarını söyledi.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin de çok az olduğunu ifade eden Yetiş, "Yolda aşırı buzlanma var. Kazaların 4 farklı yerde olduğu bilgisini aldık. Kazada bir kişinin hayatını kaybettiği, yaralılar olduğu bilgisine ulaştık ancak henüz netleştiremedik. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılıyor." diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER