ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Aralık 2013 Cuma 17:02

17 Aralık operasyonun sırrı

17 Aralık operasyonun sırrı

Anadolu Ajansı Arapça Yayınlar Müdürü, Turan Kışlakçı, 17 Aralık'ta yapılan İstanbul merkezli operasyonun tarihi ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.


Anadolu Ajansı Arapça Yayınlar Müdürü, Turan Kışlakçı, A Haber’de Banu El’in sunduğu Gündem Özel programında 17 Aralık sürecini Başsavcı Turan Çolakkadı’nın açıklamaları ve operasyonun Ortadoğu’daki dengeleri eşliğinde yorumladı.

İşte Turan Kışlakçı'nın açıklamalrı;

ORTADOĞU’DA DARBELER ARTIK YARGI ELİYLE YAPILIYOR

Geçmiş dönemlerde Ortadoğu'da darbeler yüzyılı vardı, ordu ciddi rol alıyordu sonra işadamları darbelerde rol aldı. Yeni dönemde Ortadoğu'daki bütün değişimlerde yargı rol alıyor. Yemen'de yargı devrede, Mısır'da yargıçlar devrede, Tunus'ta yargıçlar devrede, Libya'da yargıçlar devrede. Irak'ta Suriye'de, Mısır'da Tunus'ta orduların imajı kirlendiği için artık ordu kartı oynanmıyor çünkü halk nezdinde ordunun itibarı kalmadı. Bu coğrafyada darbeler artık yargı eliyle yapılıyor. Ortadoğu bir yol ayrımında ya demokrasiyi özgürlüğü seçecek, ya iç savaşı seçecek. Bu coğrafyada demokrasinin özgürlüğün oturması için Erdoğan'ın orada kalması gerekiyor. Erdoğan'la birlikte bir özgürlük mücadelesi olacaktır. Yeni bir Şark doğuyor,


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



17 ARALIK TARİHİ TESADÜF MÜ?

Ayın 17'sinde başlayacak bir operasyon. Arap Baharı hangi tarihte başladı. Tunuslu genç kendini hangi gün yaktı, 17 Aralık'ta. Varil bombaları saldırısı 17 Aralık, İhvan'a yönelik raporların hazırlığının yapıldığı tarih 17 Aralık, bütün bunları bir araya getirdiğinizde bunlar bir tesadüf olamaz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER