ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2017 Pazartesi 16:26

"17 Aralık kumpas" davası

"17 Aralık kumpas" davası

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 2 Mart Perşembe gününe erteledi


Takipsizlikle sonuçlanan, "17 Aralık soruşturması"nda kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla terör örgütü FETÖ elebaşı firari Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı dava, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedilerek 2 Mart Perşembe gününe ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı sanıkların reddi hakim taleplerinin üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildiği ve bu mahkemenin taleplerle ilgili ret kararı verdiği tutanağa geçirildi.

Heyet, bu karara da tutuklu sanıklar Mehmet Akif Üner ve Yasin Topçu'nun avukatı tarafından celse arasında itiraz edildiğini, itirazın ekli olduğu dosyanın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince incelendiğini hatırlatarak, reddi hakim talebi olduğu için bugünkü duruşmada sadece tutukluluğa yönelik taleplerin alınacağı ve yargılama yapılmayacağı uyarısında bulundu.

Duruşmada sanık ve sanık avukatları, tahliyeye yönelik taleplerde bulundu. Talepleri değerlendiren heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 2 Mart Perşembe gününe erteledi.

Bu arada, sanıkların reddi hakim talebinin reddedilmesine karşı yaptıkları itirazı, ilk önce İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden gözden geçirecek. Mahkeme kararından vazgeçmezse söz konusu itiraz, gönderileceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince nihai karara bağlanacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER