ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2013 Salı 14:47

16 maddede "demokrasi" var "çözüm" yok

16 maddede "demokrasi" var "çözüm" yok

"Çözüm için benimde önerim var" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, önerilerini sıraladı sıralamasına ancak önerileri çözümden ziyade yine tespitlerle doluydu.


Naime Gündüz'ün haberi - YAZETE.COM

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısını çözüm sürecine ayırdı. Daha önce Başbakan Erdoğan’ın “Terörü bitirmek için bir fikriniz bir çözüm öneriniz var mı? Yok.” diye eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu bu kez elinde 16 maddelik “çözüm önerisi” ile CHP’lilerin karşısına çıktı.

PKK’nın bitirilmesi için çözüm önerilerini 16 madde ile sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu, aslında çözümden ziyade yine tespitlerde bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 maddelik çözüm önerileri:

1- Özel yetkili mahkemeleri kaldıralım...

2- 2006'dan bugüne verilen kararları normal mahkemelere gönderip yeniden değerlendirelim... Çünü bu mahkemeler iktidarın kontrolünde mahkemeler

3- Milletin seçtiği vekilleri hangi gerekçe ile içeride tutuyorsunuz... Demokrasi barış özgürlük mü istiyorsunuz açın kapıları o vekiller Meclis'te görev yapsın.

4- Uzun tutuklamalar var hakimin keyfine bağlı. Cumhurbaşkanı, HSYK Başkanı, siyasi parti başkanları herkes şikayetçi

5- Terör suçunu yeniden tanımlayalım şiddet olmadığı sürece yargılamayalım... Yazarı çizeri gazetecisi hapiste... Silah elinde olan Erdoğan'ın yol arkadaşı...

6- Anayasanın 54. maddesinde herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı yürüyüşü yapmak hakkına sahiptir denir... Demokrasi istiyorsanız bunun yapın bırakın millet haykırsın enerjisini boşaltsın...

7- Üniversitelerde tutuklu öğrenci ve öğretim görevlisi ayıbına son verelim...

8- Siyasal partiler yasasını getirin değiştirelim. Açıkça söylüyorum lider sultasına son verelim diyorum. Vekilleri kim seçiyor? Oturuyor liderler seçiyor, bunlara oy vereceksin diye vatandaşa sunuyoruz. Milletin vekilini milletin kendisi seçmelidir.

9- Yeni cezaevleri inşaasından söz etti Sayın Başbakan. Diyarbakır'a gitti dediki size modern bir hapishane yapacağım dedi. Dünyanın hiç bir ülkesinde demokrasi algısı bu kadar gelişmemiş bir insan gördüm ben. Hapishane yapmak için vaad ediyor ve oy alıyor. Diyarbakır cezaevini demokrasi ve insan hakları müzesi yapalım.

10- Şu Uludere işi... Üstünü kapatıyorlar. Hangi demokrasiden söz ediyorsun sen? Çözüm mü? Getirelim Uludere komisyonunu katledenleri çıkaralım.

11- Bir demokrasi hırsızlığı yaşanıyor. Vatandaş A partisine oy veriyor. B partisi vekil çıkarıyor. Bunun adı oy hırsızlığıdır. Sen demokrasi mi istiyorsun? Gel şu barajı kaldıralım. Ya 5 yapalım... Ya 1 yapalım. Getirir mi?

12- Oturup terör örgütü mensuplarıyla bunu konuşacağına yasayı getir parlamentoda konuş

13- Devlet tüm yurttaşlarına eşit yaklaştığını göstermeli.

14- Son zamanlarda bir mola çıktı. Gizli tanık, gizli takip. Özel hayatın gizliliği diye bir kavram vardır demokrasilerde. Siz bunu darmadağın ettiniz. Tecavüzcü mü, yalancı mı gizli tanık yaptınız. O yargıçlar savcılar da bunların altında kalacak. Getir kardeşim buna son verelim.

15- Nevruz Anadolu'nun geleneksel bayramıdır. Baharın gelişi kutlanır. Yasakladın sen Nevruz'u... Gel bir barış estirelim. Nevruz'u da bayram yapalım. Herkes bayramını kutlasın. Yapar mı? Yapmaz. 19 Mayıs'ı... 23 Nisan'ı yasaklayan zihiniyetten demokrasi mi beklenir?

16- Eğer bir ülkede medya özgürlüğü yoksa, vatandaşın haber alma özgürlüğü yoktur. Sen özgürlük mü istiyorsun. Gel kardeşim alt yapısını oluşturalım, yasasını çıkarılım. Senin talimatınla haber yapılmasın. Medyanın özgürlüğü için yasayı çıkaralım. 

twitter/naimegunduz

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER