ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 14:46

150 hayvan telef oldu

150 hayvan telef oldu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış ve sel nedeniyle Sorgun Mahallesi'nde 2 çiftlikte 150 hayvan telef oldu.


Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış ve sel nedeniyle Sorgun Mahallesi'nde 2 çiftlikte 150 hayvan telef oldu.

Manavgat'ta dün etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda ev ve işyeri su baskınları nedeniyle zarar görürken, araçlar da yolda kaldı. Sorgun Mahallesi'nde 2 çiftlikte ise, aralarında at, eşek, köpek, koyun, keçi, deve kuşu, tavşan ve tavuk gibi türlerin bulunduğu 150 hayvanın telef olduğu ortaya çıktı. Şiddetli yağış nedeniyle 25 arı kovanının da zarar gördüğü belirtildi.

Çiftlik sahiplerinden Davut Akpolat, yaklaşık 100 hayvanının telef olduğunu anlatırken, çok sayıda hayvanının da kaybolduğunu kaydetti. Ortaya çıkan zararı henüz tespit edemediklerini aktaran Akpolat, "Zararımız büyük, kalan hayvanlarımızın yemleri de yok oldu. Hayvanlar aç. Yetkililerden ve hayvan severlerden yardım bekliyoruz" dedi.
Diğer çiftliğin sahibi Selahattin Şencan ise, "Zararımız oldukça büyük. Sel aniden gelince bütün hayvanlarımızı kurtarma imkanımız olmadı. Ancak, bir kısmını kurtarabildik. Bu bir afettir. Devletin yardım elini uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Çiftlikte bulunan hayvanların çoğunluğunun aniden bastıran şiddetli yağış sonrası oluşan selden kurtulamaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Manavgat'ta hasar tespit çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.













KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER