ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 16:29

15 yaşındaki kızla evlendi 8 yıl ceza aldı

15 yaşındaki kızla evlendi 8 yıl ceza aldı

ıSivas’ta 6 yıl önce 18 yaşında olan Rıdvan Koç, 15 yaşında olan Fadime Koç ile evlendi. Aradan geçen 6 yıl sonunda Rıdvan Koç, çocuk istismarından yargılanarak 8 yıl 20 gün hapis cezası aldı ve cezaevine gönderildi.


Sivas’ta Şeyhşamil Mahallesi’nde yaşayan Fadime Koç, henüz 15 yaşındayken 6 yıl önce sevdiği asgari ücretle işçi olarak çalışan 18 yaşındaki Rıdvan Koç ile imam nikahıyla 23 Ağustos 2008 tarihinde ailelerin rızasıyla düğün yaparak evlendi. Evliliğin ilk senesinde hamile kalan Fadime Koç, 16 yaşındayken bir kız bebeği dünyaya getirdi. Hastanede gerçekleşen doğum sırasında güvenlik görevlilerin suç duyurusunda bulunmasının ardından çift hakkında soruşturma başlatıldı. Dava devam ederken Fadime ve Rıdvan Koç çifti 27 Şubat 2012 tarihinde resmi nikahlarını kıydırdı. Aradan geçen 6 senede çiftin Derya (6), Cemal Arif (4) ve Zeynep (2) isminde 3 çocuğu dünyaya geldi. Son olarak 10 ay önce Elif Ravza adlı bir kız çocuğu daha dünyaya getiren genç anne Fadime, bir ay önce eşi Rıdvan'ın hapse girmesiyle zor günler yaşamaya başladı.

Çocuk istismarı suçlamasıyla hakkında dava açılan Rıdvan Koç, hakkında verilen 8 yıl 20 gün hapis cezasını Yargıtay onadı. Koç, polisler tarafından evinden alınarak cezasını çekmek üzere Sivas Kapalı Cezaevine gönderildi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OĞLUMU HAPİSTEN ÇIKARSIN"

Hapse giren Rıdvan Koç’un annesi Aynur Koç, oğlunun hapse girmesiyle torunlarının mağdur olduğunu ifade ederek, oğlunun hapisten çıkarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Herhangi bir zorlamayla evliliğin olmadığını ifade eden Koç, “Çocuklarımız istedi, bizde gittik çocuklarımızın gönlü olsun diye istedik annesi ve babası da verdi. Düğünümüzü ettik bebeğimiz doğdu hastane güvenlik görevlisini gönderdi. Hiçbir şikayet yok dedim. Eve geldim karakoldan polisler geldi ifademizi verdik. Hepsi de ‘Durumunuz iyi korkulacak bir şey yok’ dediler.

Mahkemeye gittik birkaç mahkemeye katıldık. 6 yıl sonra zil çaldı geldiler ve çocuğumu götürdüler. Dört tane çocuğun babasını cezaevine koydular, çocukları açlığa, yokluğa, babasızlığa mahkum ettiler. Ben çocukların babasını istiyorum babalarını versinler" diye konuştu.

Babaanne Koç, çocukların her zil çalmasında kapıya koştuklarını ifade ederek gözyaşlarını tutamadı.

"4 ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM"

Kocasının hapse girmesiyle 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Fadime Koç ise, “Biz eşimizle beraber evlenmeyi istedik. Kahvemiz içildi, nişanımız oldu, düğünümüz oldu. Evlendikten 6 yıl sonra eşimi cezaevine attılar. 4 çocuğumla ortada kaldım. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalvarıyorum eşimi versin bana başka hiçbir şey istemiyorum. Ben eşimi istiyorum çocuklarım ortada kaldı yuvam dağıldı. Ben buradan yalvarıyorum yetkililere sadece bana eşimi versinler. Hiçbir suçu, sabıkası yok sadece suçu evlenmek biz yaşımız dolduğunda da resmi nikahımızı yaptık. Normal hayata devam ediyoruz bu çocuklarımın ortada kalmasını istemiyorum. Ben hiçbir suç görmüyorum ortada bana eşimi versinler.” diye konuştu.

6 yaşında ve ilkokul birinci sınıfa giden Derya Koç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek babasını hapisten çıkarmasını istedi. Minik Derya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a babasının hapisten çıkarırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her zaman dua edeceğini söyledi. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER