ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 14:41

15 yaşındaki kız 12 yerinden bıçaklandı

15 yaşındaki kız 12 yerinden bıçaklandı

Ağrı’da, aynı yaştaki akrabası tarafından 12 yerinden bıçaklanan 15 yaşındaki Ceylan Kahraman hayatını kaybetti.


AĞRI'da, 15 yaşındaki Ceylan Kahraman, tartıştığı akrabası aynı yaştaki F.N. tarafından 12 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Doğum gününde cezaevine giren F.N.'nin verdiği ifadede, "Uyuşturucu kullanıyordu, eve geç geliyordu. Annesini çok üzüyordu. Tartıştık. Yakamdan tutunca yanımda bulunan bıçağı çıkartıp salladım" dediği öğrenildi.

Olay, 1 Kasım günü saat 20.30 sıralarında Yavuz Mahallesi'ndeki Nevzat Güngör Caddesi'ndeki evde meydana geldi. Ceylan Kahraman ile evlerine gelen annesinin dayısının oğlu F.N. arasında tartışma çıktı. F.N., eve geç geldiği ve uyuşturucu madde kullandığı iddiasıyla Ceylan Kahraman'la tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında öfkelenen F.N., üzerinde bulunan bıçağı çekip Ceylan Kahraman'a saldırdı. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Ceylan Kahraman, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kahraman'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan otopside Ceylan Kahraman'ın boyun, iki kol ve sırt kısmında toplam 12 bıçak darbesi aldığı tespit edildi. Otopside, genç kızın F.N.'nin elinden bıçağı almak isterken parmaklarının da kesildiği belirlendi. Genç kızın iki kolunda eskiye dayalı jilet kesikleri görüldü. Otopsinin ardından Ceylan Kahraman'ın cenazesi Ağrı'da toprağa verildi.

Ağrı'da ifadesi alınan Ceylan Kahraman'ın annesi P.A., eşinden boşandığı için 3 çocuğu ile birlikte yaşadığını söyledi. Çocukları M. ve N. ile manava gidip döndüğünde, Ceylan'ın evde olmadığını söyleyen P.A., "Ceylan bir süredir uyuşturucu kullanıyordu. Eve geldiğimde kızımın evde olmadığını görünce tedirgin oldum. Telefonla aradım nerede olduğunu sordum. 'Beni merak etme hemen geliyorum' dedi. Saat 19.00 gibi eve döndü. Geldiğinde uyuşturucu kullandığı belliydi, fazla konuşmadan odasına geçti. Bu sırada kapı çaldı, dayımın oğlu F.N. geldi. 'Yenge ne oldu?' dedi. Ben de Ceylan'a Mert isimli arkadaşının uyuşturucu içirdiğini söyledim. Bu sırada F.N. 'Ben bir onunla konuşayım' dedi. Odaya geçti, kapıyı kapattı. Ceylan'a 'Uyuşturucu kullanmışsın, gözlerinden belli. Genç kızsın başına kötü işler getirebilirler, uyuşturucu içme' dedi. Bunun üzerine kızımın F.N.'ye 'Sen git erkeksen ölmüş ağabeyinin intikamını al, o..... kardeşlerine sahip ol' dediğini duydum. Odadan bağırma sesleri gelmeye başladı. Gittiğimde F.N. elinde bıçakla koşarak odadan çıktı. Ceylan'ın boğazından ve sırtından kanlar akıyordu. Elimle müdahale etmeye başladım, ancak bir şey yapamadım. Kızımı öldüren F.N.'den ve kızıma uyuşturucuyu sağlayan Mert isimli kişiden şikayetçiyim" diye konuştu.

Cinayetten 1 gün sonra polise teslim olan ve bıçağı evin yakınına attığını belirten F.N. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan F.N.'nin polise verdiği ifadede, "Olay günü yolda Ceylan'ın annesi ile karşılaştım, kızını arıyordu. Uzun zamandır uyuşturucu kullanıyordu. Bu nedenle gidebileceği yerleri tek tek aradım. Evlerine gittiğimde Ceylan gelmişti. Konuşmak için yanına gittim. 'Neden uyuşturucu kullanıyorsun, anneni neden üzüyorsun?' dedim. Bana 'Sen git ölmüş ağabeyinin intikamını al, o..... kardeşlerine sahip çık' dedi. Odadan çıkmak istedim ancak yakamdan tutarak buna izin vermedi. Uyuşturucunun da verdiği tesirle bir şey yapacağını düşünerek yanımda bulunan bıçağı çıkartıp birkaç kez salladım. Kaçma sebebim de duyduğum paniktendir" dediği öğrenildi.

Sorgusunun ardından adliye sevk edilen F.N. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve doğum günü olan 2 Kasım'da cezaevine konuldu.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER