ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 07:27

15 yaşında kaptanla insan kaçakçılığı

15 yaşında kaptanla insan kaçakçılığı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden kaçak yollarla Yunanistan’ın Kos adasına gitmek isteyen 11 mülteci ve 15 yaşındaki kaptan, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.


Sahil güvenlik ekipleri Akyarlar açıklarında, 2 metrelik balıkçı kayığında biri hamile, 3’ü çocuk toplam 11 Afganistan uyruklu kaçak mülteci yakaladı. Kaçakları götüren organizatör de aynı kayıkta bulunarak ele geçirildi. M.Ö. isimli organizatörün 1999 doğumlu olduğu öğrenildi. Deniz açığında bulunan mülteciler ve organizatör, sahil güvenlik ekiplerince Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Soğuktan oldukça etkilenen mültecilere sahil güvenlik ekiplerince battaniye verilerek ısınmaları sağlandı. İçlerinde hamile, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 11 kişiye yiyecek ve sıcak içecekler ikram edildi. Hamile olduğu öğrenilen Fatime Sultani isimli kaçak göçmen fenalaşınca 112 sağlık ekiplerince Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Eşi ile birlikte hastaneye giden Sultani’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. İfadeleri alınan 11 kaçak göçmen jandarmaya teslim edildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER