ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 11:07

15 yaşında denilen işçinin ailesi konuştu

15 yaşında denilen işçinin ailesi konuştu

Soma'daki madende, "15 yaşındaki Cemal Yıldız'ın" çalıştırıldığı ve faciada öldüğü iddia edilmişti.


Henüz 15 yaşında olmasına rağmen Soma'daki madende çalıştığı iddia edilen ve faciada hayatını kaybeden Cemal Yıldız'ın ailesi konuştu.

Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki facianın, yürekleri parçalayan ayrıntılarına saatler geçtikçe yenileri ekleniyor. Nitekim televizyon kanallarında ve özellikle sosyal medyada ortaya atılan bir iddia daha vardı ki gören herkesi yaralamıştı. Hatta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da "ispatlanırsa istifa ederim" demesine neden olmuştu. İddia, Soma'daki madende 15 yaşında bir çocuğun çalıştırıldığı ve faciada hayatını kaybetmesiydi. Dün sabah televizyonlarda ve internet sitelerinde yayınlanan video da; Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde soğuk hava deposu önünde cenazesini bekleyen bir vatandaş yeğeninin de madende olduğunu söylüyordu. 'Yeğenin kaç yaşında?' sorusuna da '15 yanıtını' vermişti.

Türkiye'nin en çok konuştuğu konulardan biri oldu bu konu. 15 yaşında bir çocuğun madende çalışması çok tartışıldı. Kanal D Haber, 15 yaşında olduğu iddia edilen Cemal Yıldız'ın evini buldu, anne ve babasıyla konuştu.

"15 değil, 19 yaşındaydı"

"Aile, bugün toprağa verecekleri oğullarının 19 yaşında olduğunu, fiziken çok küçük göründüğünü bu nedenle dayısının da 15 yaşında demiş olabileceğini söyledi"
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER