ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 15:45

120 kiloluluk hastayı "böyle" taşıyorlar

120 kiloluluk hastayı "böyle" taşıyorlar

Rize'de 120 kilo ağırlığındaki yatalak hasta 85 yaşındaki Rukiye Kurt, yolu olmayan evinden yakınları tarafından alınarak 500 metrelik dik merdivenden yola taşınıyor, araca konulup hastaneye götürülüyor.


RİZE'de 120 kilo ağırlığındaki yatalak hasta 85 yaşındaki Rukiye Kurt, yolu olmayan evinden yakınları tarafından alınarak 500 metrelik dik merdivenden yola taşınıyor, araca konulup hastaneye götürülüyor. Hasta yakınları, arazi anlaşmazlığı nedeniyle yollarının yapılmadığını belirterek, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.  

Yenikale Köyü’nde yaşayan ve yaklaşık 20 yıldır sağlık sorunları ile mücadele eden Rukiye Kurt, tedavi için sürekli olarak hastaneye götürülüyor. 10 yıldır yatalak olan 120 kiloluk Rukiye Kurt, yakınları ve yardım eden köy sakinlerince sedyeye konuluyor, ardından taş merdivenli dik yokuştan yola kadar taşınıyor. Yaklaşık 500 metrelik yokuşta sık sık dinlenmek zorunda kalan ekip, ancak yarım saatte ulaştığı yoldaki araçla hastayı hastaneye gönderiyor.

'YOL SORUNUNA ÇARE BULUNSUN'

Arazi anlaşmalığı nedeniyle yollarının yapılamadığını belirten Mehmet Kurt, ninesi Rukiye Kurt’u yıllardır taşımak zorunda kaldıklarını kaydederek şöyle dedi:

"Biz genciz, çıkıp iniyoruz. Ama yaşlılarımız ve hastalarımız var. Hastamız olduğunda ambulans mı arayacağız, yoksa hastayı taşımak için köyden adam mı toplayacağız? Bir an önce yol yapılmalı."

Rukiye Kurt’un görümcesi Gül Kurtuluş da, "Komşu köylerden insanlar gelip yardım ediyor, hastayı sedyeyle yola çıkarıyoruz. Çok dik bir yokuşu sedyedeki hastayla tırmanmak zorunda kalıyoruz" diyerek yakındı. Köyde birliktelik sağlanamadığı için çözülemeyen yol sorununa yetkililerin çare bulmasını istedi.
 







 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER