ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 15:09

12 adrese ''Böcek operasyonu''!

12 adrese Böcek operasyonu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı ve ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili 12 farklı adrese operasyon yapıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı ve ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili 12 farklı adrese operasyon yapıldı.

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilşkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavclığının talimatıyla 12 adreste arama yapıldı. 

11 KİŞİ BU KAPSAMDA GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavclığının talimatıyla aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un da bulunduğu11 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişininin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında, aramaların Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat ve Karabük'te devam ettiği öğrenildi.

Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat Demir ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapılıyor.

Bu arada, soruşturma kapsamında Ankara'da görevli bir polis memurunun Karabük'teki evine gelen ekipler, burada arama yaptı.

Ekipler çalışmalarını tamamladıktan sonra söz konusu adresten ayrıldı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER BELLİ OLDU

"Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle :

-1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Yüksel. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Bulut, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Özdoğan, şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO’da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Zavar, şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan Türer'in, meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser Enes Çigci. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İbrahim Sarı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru Hurşit Gölbaşı, Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru Harun Yavuz, KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur Seyit Saydam, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru İlker Usta, İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.

-Başbakanlık eski koruma ekibinde yer alan eski bir emniyet görevlisi

Bu arada, soruşturma kapsamında İstanbul'da şu an herhangi bir adreste arama yapılmadığı bildirildi. 

DİNLEME İLE İLGİLİ BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir televizyon programında kendisinin de bazı kişilerce dinlendiğini anlatan Erdoğan, şunları söylemişti:

''Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu. Biz ne yaptık, arama-tarama esnasında ilgili birimlerimiz bunu buldu, çıkardı. Epey oldu. Bunu bulup çıkartmak yetmiyor ki. Bunu buraya kim koydu, bunu da çıkartacağız.

Bu tür şeyler ne yazık ki oluyor. Bütün tedbirlere rağmen oluyor. Sayın Baykal ve diğer milletvekilleriyle ilgili olan olay. Derin devlet dediğiniz olay var ya boş durmuyor onlar da çalışıyor. Bunlar devletin içine sızmış vaziyette, bunlar var.''

Gözaltına alınan kamu görevlisinin evinde arama yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan ''Böcek" operasyonu kapsamında, Diyarbakır'da gözaltına alınan kamu görevlisinin ikametgahında arama yapıldığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Başbakanlık resmi konutu ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikametgahındaki çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirme olayı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilde görev yapan kamu görevlisi bir kişinin gözaltına alındığı ve ikamet adresinde arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma işlemlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yürütüldüğü kaydedildi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER