ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Şubat 2014 Çarşamba 11:18

112 acile lahmacun sipariş ediyorlar

112 acile lahmacun sipariş ediyorlar

Çankırı'da 112 Acil Komuta Merkezine gelen telefonlar şaşırtıyor.


Çankırı'da 112 Acil Komuta Merkezine, lahmacun siparişi verenden, "yağmur yağıyor bizi eve bırakabilir misiniz" diye sorana, otomobiliyle ambulansı yarıştırmak isteyene kadar çok sayıda gereksiz çağrı gelmesi çalışmaları güçleştiriyor.

Kentten günlük ortalama 600 çağrının geldiği 112 Acil Komuta Merkezini arayarak görevlilerle "Şafak 112", "Alo lahmacun alabilir miyiz?" ve "Yağmur yağıyor bizi eve bırakabilir misiniz?" gibi diyaloglara girenler, ekipleri meşgul ediyor.

112 Acil Komuta Merkezi Sorumlusu Ahmet Cihat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 29 ambulansla hizmet verdiklerini söyledi.

Komuta merkezinde 24 saat kesintisiz görev yapıldığını belirten Cihat, "Arkadaşlarımız, 15 istasyondaki personeli gelen çağrılara göre yönlendiriyor. Günde aldığımız ortalama 500-600 çağrının yüzde 90'ı asılsız ihbarlar. Sadece argo sözleri söylemek veya 112'yi oyalamak için arıyorlar. Bu tür ihbarlar bizim performansımızı azaltıyor" diye konuştu.

Cihat, askerliğinin bitmesine 112 gün kalan bir askerin "Şafak 112" diye aramasından, sohbet etmek, kendilerince şaka yapmak için lahmacun siparişi vermeye kalkmak gibi gereksiz çağrılarla uğraşmanın sıkıntısını yaşadıklarını anlattı.
Komuta merkezi çalışanlarından Alparslan Kertles de arayanlar arasında, cep telefonu sim kartının bozulduğunu belirtenlerin, aracıyla ambulansı yarıştırmak isteyenlerin de olduğuna dikkati çekerek, "En çok zorlandığımız durumlar, asılsız ihbarlar.

Ekip çıkartıyoruz, sonra da ihbarın asılsız olduğunu öğrenince moralimiz bozuluyor. Bundan dolayı gerçek vakalara ambulans göndermekte zorlanıyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER