ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Aralık 2014 Pazar 16:32

11 çocuk 42 torunlu çift, 50 yıl sonra nikah masasına oturdu

11 çocuk 42 torunlu çift, 50 yıl sonra nikah masasına oturdu

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde oturan 11 çocuk ve 42 torun sahibi 73 yaşındaki İsmet İssi ile 70 yaşındaki Asiye İri çifti, 50 yıl sonra resmi nikah kıydı.


Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde oturan 11 çocuk ve 42 torun sahibi 73 yaşındaki İsmet İssi ile 70 yaşındaki Asiye İri çifti, 50 yıl sonra resmi nikah kıydı. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Türkçe bilmeyen yaşlı çiftin nikahını kıydı ve kalan yaşamlarında mutluluk dileğinde bulundu.

Aslen Siverekli olan ve 50 yıl önce evlenen İsmet İssi ile Asiye İri çifti yıllar önce Hilvan'a gelerek çobanlık yapmaya başladı. Dini nikahla evlenen ve 11 çocuk sahibi olan çift, geçen yıl Bahçelievler Mahallesi'nde oturmaya başladı. En küçüğü 25, en büyüğü 49 yaşında hepsi evli olan 11 çocuklarından 42 de torunu bulunan çiftin bir süre önce yanına giden mahalle muhtarı Lütfü Çiftyürek, resmi nikahları bulunmadığını belirledi. Muhtar bunun üzerine yaşlı çifte resmi nikah kıymaları gerektiğini anlattı ve bu konuda onay alınca işlemlerini başlattı.

OĞLUNUN KUCAĞINDA NİKAHINA GELDİ

50 yıldan sonra imam nikahlı eşi Asiye İri ile nikah kıyma kararı alan İsmet İssi, yürüyemediği için nikaha oğlunun kucağında geldi. Çiftin en küçük çocuğu olan Mahmut İssi, babasını kucağında taşıyarak Hilvan Belediyesi'ne getirdi. Yarım asırlık birliktelikten sonra resmi nikaha başvuran İsmet İssi ve Asiye İri çiftinin nikahını Hilvan Belediye Başkanı AK Partili Aslan Ali Bayık kıydı. Yaşlı çift törende Türkçe bilmediklerini söylemeleri üzerine, Belediye Başkanı Bayık, nikahı kıymak için soruları Kürtçe sordu. Her ikisinden de Türkçe karşılığı 'Evet' olan 'Ere' cevabını alan belediye başkanı şahitlerin huzurunda çiftin nikahını kıydı. İmzalar atıldıktan sonra evlilik cüzdanını Asiye İssi'ye teslim eden başkan Bayık, yaşlı çifte kalan yaşamlarında mutluluklar diledi. 50 yıl sonra resmi nikah yaptıran İsmet İssi, törenin ardından eve geldiği gibi yine en küçük oğlunun kucağında gitti.


 

 


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER