ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Nisan 2013 Çarşamba 13:30

100 milyon dolarlık tarihi yalıda yangın

100 milyon dolarlık tarihi yalıda yangın

İstanbul İstinye’deki Müşir Fuat Paşa Yalısı’nın çatı kısmında yangın çıktı.


Sarıyer’deki Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda çıkan yangın tamamen söndürüldü. Yangınla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı ve İtfaiye yetkilileri, çıkış sebebinin araştırıldığını söyledi. Münir Fuat Paşa Yalısı, Dışişleri Bakanlığı ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul temsilciliği olarak kullanılıyordu.

Sarıyer Sakıp Sapancı Caddesi üzerinde bulunan ve Dışişleri Bakanlığı ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul temsilciliği olarak kullanılan Münir Fuat Paşa Yalısı’nda saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın alarmının çalması üzerine yalıda görevli polis memuru durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, çatıdaki yangına müdahale etti. Binanın tarihi özelliğe sahip olması sebebiyle yangın adresine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, içerden müdahalenin yanı sıra yangına merdiven aracı yardımıyla çatıdan da müdahale etti. Kiremitleri kaldıran itfaiyeciler yangının merkezine ulaştı. Her ihtimale karşı yangın söndürme gemileri ve Kıyı Emniyeti’ne ait ekipler de denizde hazır bekletildi. Yangın itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

"İHBAR VE MÜDAHALE ZAMANINDA YAPILDI"

Yangınla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan saat 05.58’de kendilerine ihbar geldiğini 06.04’te de itfaiye ekiplerinin olay yerinde olduğunu belirtti. Karahan, kısa sürede müdahale edilerek yangının kontrol altına alındığını ifade etti. Karahan, “Kendi suyumuz yeterli olduğu için denizden bir müdahale olmadı. Söndürmede tamamen tatlı su kullanıldı. Çatı katında kısmi bir yanma vardı. Alçıpanlardan dolayı çökmeler meydana geldi” şeklinde konuştu. İhbarın kendilerine zamanında yapıldığını ve yangına kısa sürede müdahale ettiklerini vurgulayan Ali Karahan binanın taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını aktardı. Karahan yangına toplamda 28 araç ve 105 personelle müdahale edildiği bilgisini verdi.

"YANGINLA İLGİLİ DIŞİŞLERİ BAKANINI BİLGİLENDİRDİM"

Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Mahmet Dönmez de 06.00 sıralarında kendisine haber verildiğini ve hemen olay yerine geldiğini söyledi. Dönmez, “Nöbetçi polis arkadaş yangın alarmının çalmasıyla durumu itfaiye haber vermiş. Yangına anında müdahale yapıldı” diye konuştu. Yangının tamamen söndürüldüğünü aktaran Dönmez yangınla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu ve diğer yetkilileri haberdar etti bilgisini verdi. Dönmez, “Binanın yeniden kullanıma geçebilmesi için belli bir temizlik ve bakım gerekiyor. Ondan sonra da kısa sürede faaliyete geçecek. Binanın kullanımını etkileyecek büyük bir hasar yok. Ancak itfaiyenin kullandığı suyun verdiği bir hasar var. Bir de orta bölümdeki alçıpanların çökmesiyle oluşan hasar var. Onun dışında ciddi bir durum yok. Yangın sırasında binada kimse yoktu” dedi.

Yangının çıkış sebebi ile hasar tespit çalışmaları ise sürüyor. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER