ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 10:59

10 saniyelik saldırıda yaşamını yitirdi

10 saniyelik saldırıda yaşamını yitirdi

Çetin, yaklaşık 15 kişinin 10 saniye süren tekme ve yumruklu saldırısı sonrası yaşamını yitirdi.


Antalya'nın Kaş ilçesinde 3 Eylül gecesi Kürtçe konuştuğu için linç edilerek öldürüldüğü iddia edilen 20 yaşındaki Mahir Çetin'in dövülme anına ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre Çetin, yaklaşık 15 kişinin 10 saniye süren tekme ve yumruklu saldırısı sonrası yaşamını yitirdi.



Kaş ilçesinde 3 Eylül gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ile birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, bar çıkışında tartıştıkları bir grup gençle kavga etti. Olay sırasında kısa süreli baygınlık geçiren Vedat Çetin'in iddiasına göre, kavga kendi aralarında Kürtçe konuştukları için çıktı. Vedat Çetin grubun kendilerine “Pis Kürtler" şeklinde hakaret ederek saldırdığını iddia etti. Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise kavgada etnik bir unsurun söz konusu olmadığını savunarak, görgü tanıklarının ifadelerine de dayanarak, iki tarafın aşırı alkollü olduğunu, sürtüşme ve laf atmadan dolayı kavganın başladığını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaş Emniyet Müdürlüğü, 4 Eylül günü 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Çakmak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kavga sırasında aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Çetin, 5 Eylül günü Batman merkeze bağlı Sinan Köyü'nde toprağa verildi.



Mahir Çetin'in ölümüyle ilgili savcılık soruşturması devam ederken olay gecesine ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de dosyaya girdi. Olayın yaşandığı 3 Eylül gecesi bir işyerine ait güvenlik kamerası görüntülerine göre bar çıkışı karşılaştıkları grupla tartışmaya başlayan Mahir Çetin'i, kuzeni Vedat ısrarla uzaklaştırmaya çalışırken görülüyor. Fakat karşı gruptan bir kişinin koşarak attığı bir yumruk sonrasında yaklaşık 15 kişinin tekmeli ve yumruklu saldırısına uğrayan Çetin, aldığı darbelerin etkisiyle yere düşüyor. Yerde de tekmelerin hedefi olan Çetin'e yönelik saldırı 10 saniye sürüyor. Sonrasında kuzenini korumaya çalışan Vedat Çetin de gurubun saldırısına uğruyor.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER