ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 14:16

10 liralık saatleri 20 bin liraya sattılar

10 liralık saatleri 20 bin liraya sattılar

Muğla’nın Milas ilçesinde 10 liralık imitasyon saatleri 20 bin TL’ye satarak dolandırıcılık yapan çetenin elemanlarından biri tutuklandı.


Muğla’nın Milas ilçesinde 10 liralık imitasyon saatleri 20 bin TL’ye satarak dolandırıcılık yapan çetenin elemanlarından biri tutuklandı. Çetenin dolandırıcılıkta kullandığı yöntem akıllara durgunluk verdi.

5 Ağustos’ta yaşanan olayda, emekli işçi M.Ö.’nün yanına yaklaşan çete elemanlarından biri, Azeri şivesiyle adres sorarak oyalamaya başladı. Konuşmaları anlamayan müşteri M.Ö., kendisine yardımcı olması için çetenin diğer elemanı A.K.’den yardım istedi. Şüphelilerden biri yanında Azerbaycan’dan getirdiği saatler ve cep telefonları bulunduğunu, bunları satmak için götüreceği adresi sorduğunu söyledi. Bu sırada A.K. M.Ö.’ye saatlerin değerli olabileceğini ve kendisinin satın alabileceğini söyledi.

Birbirlerini tanımıyor gibi davranan A.K. ve A.P., yanlarına M.Ö.’yü alıp yakındaki bir kafeye giderek saatleri incelemek istedi. Saatlerin değerli olup olmadığını anlamak için bir kuyumcu çağırması gerektiğini belirten A.K., yine çete elemanlarından F.K.’yı çağırdı. Kafeye sarraf kılığında gelen F.K., 10 adet saatin 20 bin TL değerinde olduğunu, ancak saatleri Azeri olarak tanıtılan çetenin diğer elemanından, Türk kimliği taşımaması nedeniyle satın alamayacağını, bunun için başka bir kişiden satın alması gerektiğini söyledi. Bu sırada çete elemanları M.Ö.’yü altın suyuna batırılmış 10 saati 20 bin TL’ye satın almaya ikna etti.

BANKADAN KREDİ ÇEKTİLER

Dolandırıcılarla birlikte Milas’taki bir banka şubesine giden M.Ö., altın olduğuna inandığı saatlerin bedeli olarak 20 bin TL kredi çekti. M.Ö. bankadan aldığı parayı dolandırıcılara teslim ederek saatleri aldı. Çete elemanları parayı aldıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

Daha sonra çiftçi N.Ç.’yi kurban seçen çete, benzer saatleri aynı yöntemle 20 bin TL’ye sattıktan sonra kayıplara karıştı.

Güvendikleri kuyumculara saatleri inceletmek için götüren mağdurlar, aldıkları cevap karşısında şoke oldu. Kuyumcular saatlerin imitasyon olması nedeniyle para değeri bulunmadığını söyleyince dolandırıldıklarını anlayan iki kişi, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Olayı inceleyen Asayiş Bürosu ekipleri, şüphelilerden F.K.’nin Aydın’da olduğunu belirledi. Aydın ve Milas polisinin düzenlediği ortak operasyonla F.K., dün gece gözaltına alındı. İlk ifadesinde suçlamaları kabul eden F.K., çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çetenin diğer elemanları A.K. ve A.P. polis tarafından aranıyor.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER