ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2014 Perşembe 15:07

1 Mayıs'ta İstanbul'da ortalık toz duman

1 Mayısta İstanbulda ortalık toz duman

Beyoğlu Okmeydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve ellerinde molotof kokteyli bulunan eylemcilere polis müdahale etti.


İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yine kan aktı. İstanbul Okmeydanı'nda polise molotofkokteyli, taş, havaifişek ve demir bilye atan gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından, ara sokaklara dağılan gruptakiler, zaman zaman polise içlerine çivi doldurulmuş havaifişekler attı.

Göstericilerin attığı bir molotofkokteyli, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç, yangın söndürme tüpleriyle söndürüldü. Güvenlik güçlerinin arasına atılan molotofkokteyli de kısa süreli paniğe neden oldu.

Taksim meydanı ve çevresi yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, eylemcileri tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıttı. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

TARLABAŞINDA GAZ BOMBASI ÇOCUKLARI ETKİLEDİ

Beyoğlu Tarlabaşı'nda ara sokaklardan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara müdahaleler sürüyor. Bir binaya isabet eden biber gazı, apartmandaki çocukları etkiledi.

Polis, eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, eylemciler de polise havai fişek, taş ve molotoflarla karşılık verdi. Olaylarda Tarlabaşı savaş alanına döndü. Bu arada, bir binaya isabet eden biber gazı, apartmandaki çocukları etkiledi. Anne ve babası, çocuklarını koşar adımlarla biber gazından uzaklaştırmaya çalıştı.

BEŞİKTAŞ'TA GERGİNLİK 

Beşiktaş’ta 1 Mayıs gerginliği devam ediyor. Barbaros Bulvarı ara sokaklarında polis ve göstericiler arasında arbede sürüyor. Gösteriler sırasında bir kişi, polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Polis aracının Barbaros Bulvarı’na gelmesi gerekirken 5 polis eylemciyi yaklaşık 2 kilometre aşağıda bulunan polis otosuna götürmek istedi. Bu sıra polislerin karşısına çıkan yaklaşık 15 kişilik grup polislere saldırdı. Göstericiler şahsın gözaltına alınmasına izin vermedi. Polis ve göstericiler arasında yumruklaşma yaşandı.



Polis, biber gazını kullanarak olay yerinden uzaklaştı.

OKMEYDANI'NDA GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Beyoğlu Okmeydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve ellerinde molotof kokteyli bulunan eylemcilere polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler de polise taş ve molotof atarak karşılık verdi. 

Polisin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesi üzerine Okmeydanı'nda toplanan yasa dışı örgüt yandaşları ile polis arasında çatışma çıktı. Okmeydanı savaş alanına döndü. Molotof bombasından etkilenen bazı iş yerleri yandı. Haberciler de yanma tehlikesi geçirirken, zırhlı araç da alev alev yandı.

Polis Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli, molotoflu gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Yollara barikatlar kuran grup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda toplanan grup çevik kuvvet polisine molotof bombaları, misket ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de gruba akrep tipi zırhlı araçlar ve biber gazlarıyla müdahale etti. Atılan molotoflardan haberciler son anda kurtuldu. Yanan bazı iş yerlerine çevredeki esnaflar müdahale etti. Olay yerinde görev yapan akrep tipi zırhlı araç da alev alev yandı.

Polis ile göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

TAKSİM'E İLK ÇELENK BIRAKILDI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, belediye çalışanları ile birlikte Taksim Meydanı'na gelerek çelenk bıraktı.

Çelengin bırakılması sonrasında açıklama yapan Haznedar, “Sonuç itibariyle biz de Taksim'in anlamına önemine uygun olarak işçi kardeşlerimizle birlikte çelengimizi koymayı arzu ettik. Bu konuda sabahın erken saatlerinden itibaren erken saatte buraya geldik. Yaklaşık 1 saatlik diyalog sonunda Taksim anıtına çelengimizi koyduk ve 1 Mayısı emeğin bayramını burada kutluyoruz.” dedi.

BEŞİKTAŞ'TA OTOBÜS GERGİNLİĞİ

Beşiktaş Meydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polisin CHP otobüsünü meydandan kaldırmak istemesiyle gerginlik başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bir süre polislerle görüştü. Polislerin ikna olmaması üzerine CHP'liler otobüsün önünde oturma eylemi yaptı. Polis, CHP'lilere müdahale ederek yoldan kaldırmaya çalıştı. Bazı CHP'liler yaka paça yolun kenarına alındı.

Daha sonra polis, CHP otobüsünü meydandan kaldırdı.

DİSK ÜYELERİ GENEL MERKEZ ÖNÜNDE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.

Üyeler, Nakiye Elgün Sokağı'nda bulunan DİSK Genel Merkezi'ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ayırca bazı grupların da geceyi genel merkez binasının önünde geçirdiği görüldü.

Öte yandan, canlı yayın araçları da Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinden bölgeye ulaştı. Bu arada gruptakilerin ellerindeki "Emek barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs", "Yaşasın 1 Mayıs", "Direnin işçiler kazanacak" gibi pankartlar dikkati çekti. 





 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER