ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:17

"1 Mayıs’ı bir alana hapsetmek haksızlıktır"


 Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, "Biz bütün Türkiye’yi 1 Mayıs alanları olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle 1 Mayısları sadece bir alana, bir yere hapsetmenin, bir bölgeye ve anlayışa hapsetmenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Merkezi’nde 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bütün alanların emekçiler için olduğunu söyleyen Arslan, "1 Mayıs’ı emekçilerle birlikte mücadele dayanışma ruhuna uygun şekilde alanlarda kitlesel olarak, bir taraftan barış şarkıları söylenirken öbür taraftan coşkularımızı zirveye taşırken sorunlarımızı yüksek sesle paylaştığımız kaosa sıkıntıya gerilime girmeden barış türküsü söyleterek sorunlarımız haykırarak birlik mücadele dayanışma anlayışına zarar vermeden kutlama çabamızı sürdüreceğiz. Biz bütün Türkiye’yi 1 Mayıs alanları olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle 1 Mayısları sadece bir alana, bir yere hapsetmenin bir bölgeye ve anlayışa hapsetmenin 1Mayıs’a haksızlık olduğunu düşünüyoruz. 127 yaşına girmiş 1 Mayıs’ı ona layık olarak kutlayabileceğini hep birlikte kutlayıp göreceğiz." şeklinde konuştu.

"FİZİKİ ŞARTLARIN EL VERDİĞİ ŞEKİLDE TAKSİM'DE OLUNACAK"

1 Mayıs kutlamaları için Başbakan’a gönderdikleri randevu talebine bir cevap alamadıklarını belirten Arslan, "Valilik resmi olarak ara çözüm bulmaya çalışıyor. İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı Taksim’in kapatılması konusunda şu ana kadar bize somut cevap vermiş değiller. Son gelen yazıda Taksim’in fiziki şartlarının el verdiği şekilde bir gurubun hem Taksim alanına hem Taksim anıtına çelenk koyması kazancı yokuşuna karanfil bırakması ve bildirilerin okunabileceği zamanın tanınması konusunda bir yaklaşım sergilemektedirler. Her halükarda Taksim’de olacağız. Ancak fiziki şartların zorlanmaması daha büyük olumsuzluğun ortaya çıkmaması içinde emniyet teşkilatı ile İçişleri Bakanlığı ile diyalog içerinde görüşmeler devam ediyor. Sayının ne kadar olacağı sembolik sayının kaç kişi ile olacağı görüşmeleri devam ediyor. Her halükarda Taksim’de olacağız ama oranın fiziki şartlarını yok sayan bir yaklaşım içinde olmak düşünülemez. Mevcut şartlarını sonuna kadar zorlayarak olabildiğince alabildiğince alanın daha fazla arkadaşımızla gidip bildirimi okuyacağız. 1 Mayıs görevimizi yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs kutlamalarını Karabük’te yapacaklarını söyleyen Arslan açıklamalarına şöyle devam etti: "Hak-İş bu belirsizliği baştan tespit ederek aynı zamanda Taksim ve İstanbul’da yapılacak olan kutlamaları hangi boyutta olursa olsun gerçekleştirecek düşüncesini bir tarafta tutarken öbür tarafta da kitlesel olarak konfederasyonumuzun kutlamaları bir başka yerde yapması çalışmalarını tamamladık. Hak-İş hem 81 ilde alanlarda olacak hem de kitlesel olarak hem Taksim’de hem Karbük’te olacak. 1 Mayıs Emek Dayanışma Günü’nü coşku ile anlamlı bir şekilde Karabük’te kutlayacağız. 2010 yılında Çelik-iş Sendikası ve Kardemir çalışanlarına operasyon yapılmak istenmiş. Sendika ve emek adına utanç duyacağımız yöntem ve yolla Kardemir çalışanları Çelik-İş sendikamızdan kopartılmak istenmiştir. Büyük bir mücadele örneği gösterdik. 2011, 2012, 2103 toplu iş sözleşmeleri sendikamızın çoğunluğunun olmasına rağmen itiraz edilmesi münasebeti ile yapılamamıştır. Geçtiğimiz günlerde yapılamamıştır. Geçtiğimiz günlerde Kardemir yetkisiz Çelik-iş sendikasına verilmiştir. Toplu sözleşme çalışmaları son aşamadadır. Çelik-iş sendikası ve Kardemir emekçilerine destek olması amacı ile 2103 1 Mayıs kutlamalarını Karabük’te kutlayacaktır. Marmara örgütümüz taksimde olacak. 81 ilde örgütlerle alanlarda olacağız. 1mayıs bildirimiz 81 ilde yayınlayacağız." 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER