ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Nisan 2014 Salı 13:24

1 Mayıs kutlaması için adres verdi

1 Mayıs kutlaması için adres verdi

İşçi sendikalarının ve bazı siyasi partilerin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nı göstermesine Vali Hüseyin Avni Mutlu cevap verdi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyenlere Yenikapı miting alanını işaret etti. Sadece çelenk koyma ve Kazancı Yokuşu’nda anma yapılabileceğini ifade eden Mutlu, “1 Mayıs’ın huzurlu geçmesi hepimizin dileği. Daha önce bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptık. Daha fazla tekrar da gerekmiyor. Resmi bir müracaatta adres Yenikapı. Yenikapı’ya gitmek isteyenlere İstanbul’un her yerinden lojistik destek sağlayacağız.” dedi.

Esenler’de katıldığı festivalde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mutlu, “1 Mayıs’ın huzurlu geçmesi hepimizin dileği. Daha önce bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptık. Daha fazla tekrar da gerekmiyor. Taksim’in yerine Yenikapı’da yapılmış olan ve standartları mükemmel olan yeni toplantı alanının kullanılabileceğini ilgili örgütlere ifade ettik. Dolayısıyla bu konuda ilgili müracaatların olmasını bekliyoruz. Hali hazırda bir müracaat yapılmadı. Müracaatlar olursa da gerekli olan adres Yenikapı. Taksim’de çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu’nda anmaların yapılmasını istiyoruz. İşçi sendikalarımızın, emek örgütlerinin Yenikapı’ya gidiş konusunda ihtiyaçları olan lojistik desteğe sonuna kadar hazır olduğumuzu bir kez daha söylüyorum. Yenikapı’ya gidişte aslında herhangi bir problem yok. Bütün ulaşım vasıtalarıyla gidilebilecek bir alandır. Ama biz ayrıca şehrin her noktasından yakın uzak demeksizin gerekli desteği sağlayarak bayrama katılım noktasında sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

Mutlu, 'Sendikaların Taksim’e çıkmak istemesi halinde gerekli tedbirler alınacak mı?' sorusuna, şöyle cevap verdi: “Dileğimiz böyle bir şeye ihtiyaç hissedilmemesidir. Dileğimiz, şehrin güvenliği ve huzuruyla ilgili hiçbir problem yaşanmaması. Bunları aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Ortaklaşalım. Artık yeni miting alanları olan Yenikapı gibi Maltepe gibi alanlarda bunları yapmaya devam edelim. Biz de lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazırız.”

Türk-İş’in Kadıköy’le ilgili müracaatına olumlu yanıt verdiklerini ifade eden Mutlu, “Maltepe’de henüz bazı eksiklikler var. Türk-İş’in talebi doğrultusunda Maltepe dememiz mümkün olamayacak. Henüz bitmiş değil. Bir miting alanı olması sebebiyle Kadıköy’deki taleplerine uygun cevabı verdik." ifadelerini kullandı. Sendika temsilcilerine gerekli olanları söylediğini ifade eden Mutlu, “Onlar da söylediler. Şimdi müracaatlarını bekliyorum. Resmi müracaatları gelirse gereğini yapacağız. Çelenkler konulsun. Kazancı Yokuşu’nda güzel bir anma seremoni yapılsın. 37 kardeşimizin rahmetli olduğu acı günün anısına. Ciddi bir anma da yapılsın. Bunu arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER