ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 12:03

1 Mayıs kutlamaları için yeni adres

1 Mayıs kutlamaları için yeni adres

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT yasası ve 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili soruları yanıtladı.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, "MİT Yasası'na ilişkin "Biz darbe mevzuatlarının ortaya koyduğu düzenlemeleri demokratik süreç içerisinde Meclis'ten geçirerek, tartışarak yeniliyor, demokratikleştiriyoruz. Doğru düzgün Türkiye'ye yakışacak adımlar atıyoruz" dedi.

1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamı içiresinde vatandaşlarımızın güvenliğini de devlet olarak sağladığımız bir ortamda yapılmasına önem verdiklerini belirterek "Bu hükümet döneminde 1 Mayıs tatil edilmiştir, bayram olarak ilan edilmiştir, ilk defa Taksim'de kutlanmasına izin verilmiştir ama biz vatandaşlarımıza çok daha güzel imkanları olan Yenikapı Meydanı'nı inşa ettik ve sunduk" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin, "Yasaklama yok, Taksim kutlama yeri değil" dedi. Bakan Ala, "Taksim belki eskiden, çok eskiden şehrin merkeziydi. Artık böyle bir şey yok. Şehrin birçok merkezi var. Bakın iktidar partisi toplantılarını Yenikapı'da yapıyor. Böyle bir ayrıcalık olsa, kendine sağlar. Ama başvuranlar kendilerine ayrıcalık yapılmasını istiyor, böyle bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER