ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 14:42

1 Kasım yürüyüşünde olaylar çıktı

1 Kasım yürüyüşünde olaylar çıktı

1 Kasım yürüyüşü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de olaylar çıktı.


1 Kasım yürüyüşü için binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve beraberinde bulunan binlerce kişi ellerindeki değişik pankartlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, "Kobani yalnız değildir" şeklinde sloganlar atıldı.

Belediye binası önünde halka seslenen HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Kobani’de Kürt halkının kahraman evlatları dün gece ve bu sabah direnişin zaferle taçlanacağı müjdesini vermişlerdir. IŞİD çeteleri cehenneme gitmek için çok heveslenmişler. Kürt halkına dil uzatanlar, Kürt halkının namusuna el uzatanlar, Kürt halkının evlatlarını kesenler cehennemde layık oldukları yere gideceklerdir” şeklinde konuştu.

Çocukları Kobani’de hayatını kaybeden ailelerin konuşmaları, şiir ve Kobani ile ilgili konuşmaların yapılması esnasında, yüzleri kapalı bir grup belediye binası karşısında bulunan bir banka şubesi ATM’sine molotofkokteylleri ile saldırdı. Bunun üzerine kalabalık alandan dağılmaya başladı. Bazı partililer ise banka şubesine saldıranlara tepki gösterdi. Ara sokaklara kaçan grubun olay yerine gelen zırhlı araçları taşlaması üzerine polis gaz bombası ile müdahalede bulundu. Hakkari’deki gerginlik devam ediyor.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER