ÖNE ÇIKANLAR :
MAGAZİNTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2024 Cumartesi 16:30

Gencebay'ın gecesinde Tarkan şoku

Gencebayın gecesinde Tarkan şoku

Çok sayıda ünlü isim Orhan Gencebay'ın 'Onur ve Gurur Gecesi'nde bir araya geldi. Ancak muhteşem gecede kötü bir sürpriz de yaşandı.


YAZETE.COM - ÖZEL

Orhan Gencebay'ın müzikteki 60'ıncı sanat yılına özel 'Orhan Gencebay ile Bir Ömür' adı altında akşam Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde vefa gecesi düzenlendi.

Günlerden beri hazırlıkları süren gecede en çok konuşulan konu ise albümde parça okuyup geceye katılmayan sanatçılar oldu. Yıldız Tilbe, Zerrin Özer, Demet Akalın, Zara ve Sezen Aksu gibi bir çok isim sahnede Orhan şarkısı okurken Tarkan, Ajda Pekkan, Ebru Gündeş ve Sibel Can gibi dev isimler Orhan Gencebay'ı yalnız bıraktı.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Beyazıt Öztürk'ün sunumuyla gerçekleşen gecede Şafak Sezer 'Elhamdülillah' şarkısıyla sürpriz yaptı.
Vefa gecesinde sırasıyla Berkay, Demet Akalın, Deniz Seki, Duman, Emel Sayın, Hande Yener, İzel, Kutsi, Mustafa Ceceli, Nükhet Duru, Özcan Deniz, Grup 84, Volkan Konak, Yıldız Tilbe, Zara, Zerrin Özer ve Sezen Aksu sahne aldı.

GENCEBAY: "BERHUDAR OLUN"

Gecede kısa bir konuşma yapan Orhan Gencebay, "Böyle geceler genelde sanatçıların vefatlarından sonra yapılır, bu ilk oldu, yaşarken bana bu gururu bu onuru yaşattığınız için, büyük mutluluk duyuyorum, berhudar olun." dedi.

GECENİN SONUNDA ŞOK!

Vatan Şaşmaz ve Ece Erken program boyunca gecenin sonunda davetlileri büyük bir sürprizin beklediğini tekrarladı durdu. Özellikle bu sürprizi 'Kral ve Kraliçe' vurgusu ile yapan Şaşmaz ve Erken davetlileri büyük bir beklenti içine soktu. Ancak Zerrin Özer'den sonra sahne alması beklenen Ajda Pekkan ve Tarkan'ın yerine Orhan Gencebay sahneye çıktı ve kapanış konuşması yaptı.

Kapanış konuşması yapan Gencebay'ın ardından salonda bir süre sessizlik yaşandı. Programın bittiğine dair bir anons da geçilmeyince davetliler gitmekle kalmak arasında kararsız kaldı.

Tam davetliler çıkışa yönelmişken hoparlörlerden Orhan Gencebay'ın Hatasız Kul Olmaz şarkısının introsunun duyulması "Tarkan geliyor" seslerinin yükselmesine neden oldu. Kopan alkışa rağmen ne Tarkan geldi ne de programın bittiğine dair anons...

Yaşanan bu belirsizlik sonrası kısa süreli bir şok yaşayan davetliler Kongre Merkezi'nden ayrıldı.

AK PARTİLİ ÇELİK DE GECEDEYDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve partisi sözcüsü Hüseyin Çelik, Orhan Gencebay'ı gecede yalnız bırakmadı. Çelik'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da gece boyunca Orhan Gencebay'ın yanından ayrılmadı.

CECELİ SAHNEDE CD İMZALATTI

Gecede çok sayıda sürpriz de yaşandı. Mustafa Ceceli gecede Yarabbim şarkısını söyledi. Şarkı bitiminde ise bir de sürpriz yaptı. Çocukluğundan beri Orhan Gencebay'a hayran olduğunu dile getiren sevilen popçu cebinden Orhan Gencebay'la Bir Ömür CD'si ile bir de kalem çıkardı. Daha sonra bu albümü sahnede Orhan Gencebay'a imzalattı.

EN DÜŞÜK ALKIŞ İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN'E

Programa katılamayan davetliler telgraf ya da faks yolu ile mazeretlerini iletip tebrikte bulundu. Bu isimler sırası ile anıldı. Bu isimler okundukça alkış aldı. En düşük alkışı ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin aldı. En yüksek alkışı ise CHP genel başkanlığını gündeme bomba gibi düşen bir kasetle bırakmak zorunda kalan ve halen CHP Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal aldı.

ZERRİN ÖZER: "GENCEBAY YOLUMU SEN AÇTIN!"

Gecede Orhan şarkısı okuyanlardan biri de Zerrin Özer'di. 1980 yılına kadar caz okuduğunu ve pek tanınmadığını dile getiren Zerrin Özer, kendisini ünlü yapan şarkının Orhan Gencebay'ın Gönül isimli şarkısı olduğunu söyledi. "Gönül şarkısı ile yolumu açtın Orhan Baba" diyen Özer Orhan Gencebay'a sahnede teşekkür etti.

NEŞET ERTAŞ'A VEFASIZLIK!

Bir anlamda Orhan Gencebay'a 'ölmeden vefa' gösterilmesi anlamına da gelen programda bir de vefasızlık yaşandı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erol Günaydın'ın anıldığı gecede büyük usta Neşet Ertaş'a hiç yer verilmedi.

Davetliler arasında yer alan bazı ünlü isimler "Böyle bir gecede Neşet Usta unutulmamalıydı" sözleri ile programı organize eden Polat Yağcı'ya eleştiride bulundu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER