ÖNE ÇIKANLAR :
EMLAKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 15:20

Kentsel dönüşümde kalitesiz beton uyarısı

Kentsel dönüşümde kalitesiz beton uyarısı

THHB, 600 milyar lira maliyetindeki konutlarda beton kalitesine ve denetimin önemine dikkat çekti.


Türkiye Hazır Beton Birliği (THHB), Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Türkiye’de yeniden inşa edilecek 600 milyar lira maliyetindeki konutlarda beton kalitesine ve denetimin önemine dikkat çekti. Dayanıklı yapılar için bütün malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

BETON ÜRETİCİLERİ SÜREKLİ DENETLENECEK

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla bir açıklama yapan THBB Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’deki yapı riskine vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm ile özellikle depreme karşı güvenli ve sağlıklı yapılaşmada önemli bir adım atılmaya çalışıldığını ifade eden Işık, "Bundan sonra yaptığımız binaları sağlam ve güvenli yapalım." dedi. Kalitesiz ve merdiven altı üretimi engellemek için beton üreticilerinin sürekli denetlenerek ürettikleri betonun kalitesini belirli bir standart seviyesinde tutmak gerektiğini savunan Yavuz Işık, “Üreticilerin bir kısmı üyemiz değil, Kalite Güvence Sistemi (KGS) tarafından denetlenmiyor ve kontrolsüz hazır beton üretiyor. Ülkemizde beton üretiminde tek etkin denetim KGS tarafından yapılmaktadır. Bu denetimlerde, beton üretim tesislerinin yerinde denetiminin yanı sıra habersiz ürün denetimleri de yapılmaktadır. Hazır betonda kaliteli üretim için KGS’nin uyguladığı denetim sistemi esas alınarak tüm tesisler ciddi bir şekilde denetlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

MARMARAY VE İSTANBUL BOĞAZI KARAYOLU TÜP GEÇİŞİ PROJESİ

Türkiye’deki hazır beton firmalarının Marmaray ve İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi gibi projelere beton üreterek tecrübe ve bilgilerini her geçen gün daha da artırdıklarını aktaran Işık, "İnşaat süreçlerinin her aşamasında denetimin önemini görüyoruz. Bu nedenle biz de üyelerimizi sürekli olarak denetlemekteyiz." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER