ÖNE ÇIKANLAR :
EMLAKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 09:43

İnşaatın cazibesi yarışmayla artacak

İnşaatın cazibesi yarışmayla artacak

Hürriyet’in gayrimenkul sektörü için düzenlediği yarışma ‘Sign Of The City’nin sponsorlarından biri de Vestel oldu.


Vestel Ticaret Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler, “Sign Of The City ile inşaat sektörünün cazibesi artacak” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projelerinin ödüllendirileceği Sign of the City Awards için geri sayım sürüyor. Kazananların 6 Kasım’da açıklanacağı yarışma için 142 farklı proje başvuruda bulundu. Yarışmanın sponsorlarından biri de Vestel. Dünyada birçok örneği bulunan ve gayrimenkul sektörünün gelişmesine katkı sağlayan böyle bir yarışmanın Türkiye’de gerçekleşmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Vestel Ticaret Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler, “Bu tip yarışmalar sektördeki projelerin görünürlüğünü artırarak, sektörün gelişim alanlarının daha kolay fark edilmesini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Sign of City gibi organizasyonlarla ülkemizde sektör cazibe endeksinin gittikçe artış göstereceğine inanıyoruz” dedi.

BÜYÜME FIRSAT YARATIYOR

Gayrimenkul sektöründeki büyüme ve gelişiminin Vestel için de önemli fırsatlar yarattığına dikkat çeken Güler, gayrimenkul sektöründe atılan her adımın dayanıklı tüketim sektörünün gelişimine ivme kazandırdığını dile getirdi. Vestel’in elektronik, beyaz eşya ve LED aydınlatma ürünleriyle yeni kurulan ev ve ofislere alternatif sunduğunu belirten Güler, “Sign of City yarışmasında Vestel olarak yer almanın, sektörle temasımızı artırmak, gelişim noktalarını yakından izlemek ve kendi faaliyet alanımızda gayrimenkul sektörünün yenilenen ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmek konusunda bize büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

akıllı ev

AKILLI YATIRIMA AĞIRLIK VERECEK

Güler, Vestel’in akıllı ev teknolojileri alanındaki yatırımlara ağırlık vereceğini söyledi. Güler şunları söyledi: “2014 yılı bizim için güzel bir yıl oluyor. Üretim ve tasarımını Vestel City’de gerçekleştirdiğimiz akıllı telefon Venus’ün IFA Fuarı kapsamındaki lansmanı hem biz, hem bayilerimiz hem de tüketiciler için heyecan verici bir gelişme oldu. 2014 yalnızca Venus ile değil, su ve elektrik tasarrufu konusunda dünya rekortmeni çamaşır ve bulaşık makinelerimizle de damga vuracağımız bir yıl olacak. Vestel Ekomaks’ı geçtiğimiz günlerde tüketicilerimizle buluşturduk, önümüzdeki günlerde de satışa sunacağız. “ 

TÜM ÜRÜNLER AKILLANACAK

Vestel’in Smart TV üretimiyle edindiği akıllı ürün teknolojisi ve deneyimi bugün tüm ürün yelpazesine yansıttığını söyleyen Güler, şunları söyledi: “Bugün sadece akıllı televizyon, tablet ve telefon üretmekle kalmıyor aynı zamanda bunlar aracılığıyla tüm evi yönetebilecek akıllı ev teknolojileri geliştiriyoruz. Tüm ürünlerimizi akıllandırmayı hedefliyoruz. “

emlak

1380 KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASTI

İSTANBUL’un Avrupa yakasında kurulacak Yenişehir’in bir parçası olan Başakşehir Bahçekent’in önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacağı açıklandı. TOKİ İştiraki Emlak Konut GYO’nun inşa edilecek konutlar, okullar, sağlık merkezleri, parklar, meydanlar ve alışveriş merkezleri sayesinde Bahçekent’in, 24 saat yaşayan bir lokasyon olması hedefleniyor. Bahçekent’te Cihan İnşaat da TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesi ile ‘Avrupark Bahçekent’ projesini hayata geçirecek. 1380 konut ve 72 dükkandan oluşan projede her aileye uygun konut seçenekleri yer alacağı belirtiliyor. Konut projelerinin yanı sıra bölgede 160 bin metrekarelik şehir parkı kurulacak.

4 YIL BEKLEDİ TEMELİ ATTI

Kentsel dönüşüm projeleri ile adını duyuran, Kadıköy’e bağlı Fikirtepe bölgesinde yeni bir proje için temel atıldı. 4 yıl önce İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesine başlayan Baysaş İnşaat, projesinin ilk etabı için ruhsat aldı ve satışlara başladı. Bölgedeki plan notlarının sıkça değişmesi nedeniyle sürecin ağır ilerlediğini söyleyen Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, “Fikirtepe’de ‘azınlık’ hak sahiplerinin gerçek dışı talepleri nedeniyle de bekledik. Ancak bakanlığın 3’te 2’si imza atılan alanda, kalan bölüm için kamulaştırma yapmaya başlamasıyla süreç hızlanacak” dedi. 

Projenin ilk etabı için ruhsat aldıklarını ve yüzde 55’i hak sahiplerinin olmak üzere 541 konut ve 12 ticari birim tasarladıklarını belirten Aydın, “İkinci etapta toplam 71 metrekare alanı olan 2 hak sahibi ile anlaşma yapamadık. Bölgede bazı kötü niyetli kişiler süreci tıkıyor. 12 bin metrekare alan 71 metrekareyi bekliyor. Kamulaştırma olunca bu alanda da ruhsat alıp çalışmalara başlayacağız” dedi. Aydın, yeni gayrimenkul projeleri için ilk etapta 253, ikinci etapta 270 hak sahibi ile anlaştıklarını kaydetti. İstanbul 216 projesinde 3 blok yer alıyor 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER