ÖNE ÇIKANLAR :
EMLAKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 18:07

Fikirtepe'de Kadıköy Belediyesi engel mi?

Fikirtepede Kadıköy Belediyesi engel mi?

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerine bir engel de Kadıköy Belediyesinden mi?


Yıllardır dönüşümü beklenen, yılan hikayeleri yaşanan Fikirtepe'ye, şimdi de Kadıköy Belediyesi'nin parselleri engel oluyor. Bir çok yapı adasında parseli bulunan Kadıköy Belediyesi'nin, henüz hiç bir yapı adasında sözleşme imzalamadığı bildiriliyor. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Fikirtepe'ye bir engel de Kadıköy Belediyesi'nden mi geliyor?

İLK OLARAK iHALE iLE SATMAYA ÇALIŞTILAR

fikirtepegundem.com'un haberine göre; İsminin açıklanmasını istemeyen eski Kadıköy Belediyesi çalışanından alınan bilgi doğrultsunda Kadıköy Belediyesi parsellerinden bazılarını, ilk olarak 2 yıl kadar önce, fikirtepe de fiyatlar 5000 tl civarlarında iken 7000 tl ye satışa çıkarıyor. Tek alıcı çıkınca satış yeni gelecek Belediye ekibi yapsın diye ipatl ediliyor. 2. satış denemesi 9400 tl den yapılıyor. Ama bu sefer hiç alıcı çıkmıyor. Buna rağmen fiyatı sürekli Fikirtepe realitesinin üzerinde tutan Belediye yeni fiyatı 12.000 tl olarak belirliyor. Alıcı çıkmayınca ve Bakanlık tarafından kamulaştırma yazısı geleceği anlaşılınca da arsaların üzerine, ederinin kat ve kat üzerinde ipotekler konuluyor. Bu ipoteklerin hepside 2. ihalenin ardından kamuşlatırmaya engel olmak veya yüksek bütçeler ile satışın sağlanması için yapıldığı belirtiliyor.

Peki belediyenin bu tavrının sebepleri nedir?

Kadıköy Belediyesi'nin bu tavrınına her kesimden farklı yorumlar geliyor. Kimisi kamuşlaştırmanın önüne geçmek için yüksek raiç ve emsal oluşturmak amacıyla yapıldığını, kimileri tevhide engel olmak ve firmaları zor duruma düşürerek Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün önünü tıkamak olduğunu, kimileri de fırsattan yararlanarak boş kalan kasanın doldurulmaya çalışıldığı yorumunu yapıyor. Bu yorumların hangisi diğerinden iyi, gerçekçi veya makuldür onu sizin değerlendirmenize bırakıyoruz.

Belediyenin parseli bulunan ada temsilcileri konuyu nasıl değerlendiriyor?

Ada temsilcileri de konudan çok müzdarip durumda ve ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.. "Farklı istekleri olan ada maliklerini zar zor ikna ettik. Kadıköy Belediyesi'nin bu yaptığı belimizi büktü. Bir taraftan Fikirtepe'yi hızlandıralım derken, diğer taraftan engel olunuyor. Bu samimiyetsizlik hatta iki yüzlülüktür " diyerek üzüntülerini ve tepkilerini dile getirdiler.

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Dernek Başkanı Yasin Bektaş'ın konu ile ilgili açıklamalarının bir bölümü şöyle,

Bektaş, Kadıköy Belediyesinin kamu yararı adına kulanılması için ayrılmış bu alanların, satışı yerine daha faal ve aktif kullanmak adına, Firma içerisinde etkin bir şekilde değerlendirilerek ileri dönük maksimum faydanın sağlanmasının daha doğru olacağını söyledi. Haberin devamı için tıklayınız!

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER