ÖNE ÇIKANLAR :
EMLAKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 18:53

Boğaz Köprüsü o ilçeyi zengin edecek

Boğaz Köprüsü o ilçeyi zengin edecek

Lapseki-Gelibolu boğaz köprüsünün imar planına alınması ilçe halkını sevindirdi.


Çanakkale boğazının iki yakasını birleştirecek olan 3 bin 700 metreyle Türkiye’nin en uzun köprüsü unvanına sahip olması beklenen köprü Lapseki halkını heyecanlandırdı.

Lapseki-Gelibolu boğaz köprüsünün imar planına alınması ilçe halkını sevindirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Balıkesir-Çanakkale için hazırladığı yeni 1/100 bin ölçekli imar planına alınan boğaz köprüsü halkta büyük beklentilere sebep oldu. Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Çanakkale bölgesi için yapılmakta olan 1/100.000’lik planlara köprü dahil edidi. Çanakkale’de yapılacak boğaz köprüsü bugüne kadar hep söylenti halindeydi. Bu çalışmalar neticesinde boğaz köprüsünün yeri net olarak belli olmuş oldu, haritalar üzerinde belirtildi. Gelibolu Sütlüce ile Lapseki Şekerkaya mevki arasına 3 bin 700 metrelik mesafeye yapılacağı kesin olarak belli olmuş oldu” dedi.

Lapseki-Gelibolu arasına yapılacak boğaz köprüsüne halk da yeşil ışık yaktı. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, "Hem Lapseki , hem de boğazın bağlantıları olan gerek Trakya, gerekse Anadolu yakası için çok güzel olacak. Köylü vatandaşlar ve ilçede yer alan meyveciler için hızlı, rahat ve çabuk ulaşım olacak. Zamandan kazanma ve yerlerin değerlendirilmesi adına güzel bir yatırım. Lapseki ilçesinin kalkınmasını sağlayacak. Boğaz köprüsü neticede modernliktir. Bugüne kadar zaten yapılması gereken bir projeydi. Ama geç kalınmış. Bir an evvel yapılmasını istiyoruz” dediler.

İlçede emlak fiyatlarının artması bekleniyor.









 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER