ÖNE ÇIKANLAR :
EMLAKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 14:45

Bakan'a kentsel dönüşüm protestosu

Bakana kentsel dönüşüm protestosu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçim döneminde kandırıldığını söyleyen bir vatandaş tarafından protesto edildi.


Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm projesi tapu teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçim döneminde kandırıldığını söyleyen bir vatandaş tarafından protesto edildi. Vatandaş, Güllüce’nin korumaları tarafından salondan çıkarıldı.

Bakan İdris Güllüce, Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm projesi tapu teslim törenine katıldı. Törende TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Programda, Sefa Güneş isimli bir vatandaş seçim döneminde kandırıldığını söyleyerek Güllüce’yi protesto etti. Ancak Güneş, Bakan’ın korumaları tarafından dışarı çıkarıldı. Protesto sebebini açıklayan Güneş, vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti. Güneş, “Üç sene önce Sayın Belediye Başkanımız o dönem dedi ki; ‘biz dairenize karşılık daire vereceğiz, kimseden para almayacağız ama yirmi metrekare eksik vereceğiz.’ Şimdi gelinen noktada hem benim 95 metrekare dairemi 62 metrekare olarak veriyorlar hem de 70 milyar beni borçlandırıyorlar. Diyor ki ‘işte yeriniz değerlenmiş. Onun farkını yapıyoruz.’ Ben yıllarca çalışmışım, kazanmışın şimdi değerlenmiş diye rantını sen mi alacaksın?” şeklinde konuştu.

‘BOZCAADA’DA REFERANDUM YAPILIRSA KABUL EDERİZ’

Bu arada, programda bir konuşma yapan Bakan Güllüce, Bozcaada ile ilgili tartışmalara değindi. CHP milletvekillerinin Bozcaada’ya giderek ada için yapılan imar planına itiraz etmelerini eleştiren Güllüce, belediyenin vatandaşlara 'evet - hayır' şeklinde referandum yapması halinde çıkacak sonucu kabul edip, bunu uygulayacaklarını belirtti. Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP’nin milletvekilleri dün gitmiş efendim Bozcaada’da para kazanılacak, kim kazanacak neyi kazanacak? Yani insanlar konuştuğu sözlerin altını doldurarak konuşması lazım. 1/100 binlik plan yapılmış. Şimdi bu plandan Bozcaada’nın neresinin nasıl olacağını nasıl anlamışlar ki. Plan tekniği olarak o konuştukları mümkün olmayan bir şey. Yüz binlik planda onu göremezsiniz. Şu an buradan duyuruyorum; orada oturan herkesin oturanları kastediyorum. İkameti orada olan herkesin referandumuyla talep edilsin belediye başkanı bir plan yapsın bizim 100 bine de itiraz etsin birebir uygularız. Vatandaş ne diyorsa o olsun.”

'İMAR TRANSFERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK'

Yeni yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Güllüce, vatandaşların imar haklarını koruyan ‘imar transferi’ üzerinde teknik çalışmalara başlandığını söyledi. Güllüce, “ Şimdi yeni bir tasavvurumuz; yarın hemen hayata geçmeyecek ama devrimsel bir şey olacağını düşündüğümüz imar hakkı transferini çalışmaya başladık. Bu imar hakkı transferi belediye başkanlarımızın arsaları bir şekilde bloke olmuş, vatandaşlarımızın işlerini çok rahatlatacak, kentsel dönüşümü çok rahatlatacak. Tabi bunun alt yapısını yapmak, bunun hukuki, kanuni hale getirilmesi zaman alacak ama buna başladığımızı ilan etmek istiyorum." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER