ÖNE ÇIKANLAR :
EKSTRATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2012 Salı 10:53

TSK'dan 'operasyon' açıklaması!

TSKdan operasyon açıklaması!

TSK, Hakkari Şırnak'taki operasyonun görüntülerini yayımladı.


Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari ve Şırnak kırsalında 30 Ekim 2012 tarihinden 7 Kasım 2012 tarihine kadar devam eden operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklama şöyle;

"1. Bir süredir teröristlerin Hakkari ve Şırnak kırsalında kışı geçirmek için hazırlıklara başladıkları yönündeki duyumlara istinaden, anılan bölgede, 30 Ekim 2012 tarihinden 7 Kasım 2012 tarihine kadar devam eden, eşgüdümlü ve zamanca kademelendirilmiş bir seri operasyon icra edilmiştir.

2. Operasyonların icra edildiği bölgeler, yüksek sert kayalıklar ve derin vadilerden oluşan yaklaşık 50 km. genişliğinde ve 20 km. derinliğinde bir arazi kesimidir.

3. Operasyonlar, sekiz gün süreyle, ortalama 2500 metre rakımda zor hava ve arazi koşullarında icra edilmiş, operasyonlara üç Komando Tugayına bağlı toplam yedi Komando Taburunun yanı sıra, iki Özel Kuvvetler Taburu, bir Jandarma Özel Harekât Taburu, iki Polis Özel Harekât Timi ile köy korucuları katılmıştır.

4. Operasyonlar esnasında; Hakkâri kırsalında Kavaklı- Çoban Dağı-Kavalköy arasında 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede teröristlerin kış dönemi hazırlıklarına büyük darbe vurulmuştur

5. TSK son dönemde yurt içinde bazı kritik bölgelerin keşfi için İKU (İnsanlı Keşif Uçağı) da etkin olarak kullanmaya başlamıştır. 04 Kasım 2012 tarihinde Şırnak güneyinde keşif uçuşu yapan İKU, bir grup terörist tespit etmiştir. Bölgeye sevk edilen İHA(İnsansız Hava Aracı)nın işaretlemesi neticesinde düzenlenen hava harekâtından sonra bölgeye arama tarama yapmak üzere iki Jandarma Özel Harekât Bölüğü görevlendirilmiştir. Operasyon neticesinde 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir." 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER