ÖNE ÇIKANLAR :
EKSTRATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2013 Perşembe 00:47

Ereğli TSO üyeleri geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Ereğli TSO üyeleri geleneksel iftar yemeğinde buluştu


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde işadamları, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Büyük Anadolu Oteli'ndeki iftar yemeğine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, belde belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, TSO üyeleri, huzurevi sakinleri ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri katıldı.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan'ın yaptığı duanın ardından ezanla birlikte davetliler oruçlarını açtı. Davete ev sahipliği yapan TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, iftar programına katılan herkese teşekkür etti.

Ramazan'ın bir kültür, medeniyet ve dünya görüşü olduğunu belirten Yazıcı, "Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir rahmet ve bağışlanma ayıdır. İnsanlık durumumuzu Yüce Rabbimiz huzurunda tahkim etmenin yolu, lütuf ve ihsan ayı Ramazan'ın ruhaniyetine ve maneviyatına teslim olmak, yeniden yapılanmak ve değişmektir. Müminlerin bu ayda yaşayacakları coşku ibadetin coşkusudur. İbadetle neşelenen gönüller, müminler arasındaki muhabbeti de pekiştirmelidir. İftarlarla oluşan manevî atmosferi bütün bir yıla yayarak bu kardeşliğin kalıcı olmasını sağlamak asli görevimiz olmalıdır. Ramazan ayı, ülkemizi derinden etkileyen hadiselerle, uluslar arası siyasette yaşanan sıkıntılı süreçte hepimizin ihtiyacı olan barış ve huzur ikliminin oluşması için önemli bir fırsattır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından iftar yemeği sona erdi.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER