ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2012 Salı 21:30

Zafer Havalimanı’nı Erdoğan açacak



Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak bölgesine hizmet vermesi amacıyla inşa edilen Türkiye'nin dördüncü büyük hava limanı olan Zafer Havalimanı’nı, 25 Kasım’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılacak.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan ve daha önceki açıklamalarda Cumhuriyet Bayramı’nda ilk uçuşun gerçekleştirileceği belirtilen Uluslararası Zafer Havaalanı’nın açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın programının dolu olması nedeniyle daha önce ertelenmişti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada 25 Mayıs 2011 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanan Zafer Havalimanı’nın resmi iş bitim tarihinden daha önce bitirildiği belirtildi. 30 Ağustos 2013 tarihinde bitirilmesi gereken havalimanının en kısa zamanda halkın hizmetine açılması gayesiyle çalışmalara ara verilmeden devam edildiği ve pazarlık neticesinde belirlenen tarihten yaklaşık 10 ay daha erken tamamlandığını kaydedildi. Zafer Havalimanı; 17 bin metrekare büyüklüğündeki terminal binası, taksi yolu, kulesi, itfaiye binası, garajı başta olmak üzere uluslararası havalimanında bulunması gereken yapıları ile yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede yapıldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER