ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 16:09

Yılbaşı hindileri satışa çıktı

Yılbaşı hindileri satışa çıktı

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiler Halkalı’da kurulan pazarda satışa çıktı. Hindilerin fiyatı ise bu yıl 80 ila 140 lira arasında değişiyor.


Tekirdağ’da yetiştirilen hindiler, Halkalı’da kurulan pazarda satışa çıktı. Yılbaşına sayılı günler kala hindi pazarında da hareketlilik başladı. Özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindilerin fiyatları ise bu yıl 80 ila 140 lira arasında değişiyor.20 yıldır yılbaşı öncesi hindi satışı yaptığını belirten Zeynel Abidin Kaçan, “Trakya bölgesinde yetiştiriyoruz. Tekirdağ’dan getiriyoruz. Şu an için 230 tane getirdik. Hepsi satılır. Yılbaşına kadar hepsi biter. Günlük olarak 5-10 tane satılıyor” dedi.

Fiyatların 80 ila 140 lira arasında değiştiğini belirten Kaçan, hindi alacak vatandaşlara da bazı tüyolar verdi. Kaçan, “Hindinin iyi olduğunu anlamak için kanadının altına bakacaksınız. Sarı olduğu zaman hindinin iyisidir. Tüyleri düz, ibikleri kırmızı olacak. Kırmızı olduğunda hindi yağlıdır, iyidir” diye konuştu.

Vahit Beyazıt ise 10 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek, “Şu anda 200 hindi getirdik. Fazla yem yediği için masrafları çok. 200 hindinin bir günlük masrafı 100 lira. Hindinin fiyatı kilosuna, boyuna göre değişiyor. 100 liradan 140 kadar var. İyi olan hindilerin kanatlarının altı sarıdır. Havaların biraz soğuması nedeniyle hindiler dışarda duruyor. Onlar daha iyi kilo alır. Bunlar soğuk vurdukça lezzetli olur” dedi.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER