ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 11:03

Yerel yönetimlerin geleceği konuşulacak


Hazine Müsteşarlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlenecek 5. Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu, 24-25 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da yapılacak.
    
Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, müsteşarlık tarafından yerel yönetimlerin mali yönetim kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen ve her yıl farklı bir konunun ele alındığı Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu'nun ilki 2008 yılında ''Mahalli İdarelerin Borçlanması'' alt başlığıyla, ikincisi 2009 yılında ''Yerel Yönetimlerin Alternatif Finansman Yöntemleri'' alt başlığıyla, üçüncüsü de 2010 yılında ''Yerel Yönetimlerin Öz Gelir Yaratma Kapasitesinin Güçlendirilmesi'' alt başlığıyla Ankara'da gerçekleştirildi.
    
Geçen yıl ise Hazine Müsteşarlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'yle işbirliği halinde dördüncüsü düzenlenen forumda ''Yerel Hizmetlerin Fiyatlandırılması'', ''Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Finansmanı'' ve ''Yerel Hizmetlerin Finansmanında Ülke Deneyimleri'' konuları ele alındı.
    
Bu yıl yine Hazine Müsteşarlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlenecek 5. Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu, 24-25 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da yapılacak.
    
Forumun ilk gününde yerel yönetimler, merkezi yönetimin ilgili kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir dizi oturum düzenlenmesi, ikinci gününde ise Forum kapsamında hazırlanacak akademik tebliğlerin sunulması öngörülüyor.
    
Foruma ilişkin diğer bilgiler ''http://www.iibf.hacettepe.edu.tr/forum/index.html'' adresinden takip edilebilecek.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER