ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 12:02

Yeni internet portalı yayında

Yeni internet portalı yayında

Ekonomi Bakanlığının yeni internet portalı yayına alındı.


Ekonomi Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı yeni portalda, Bakanlık verilerinin yanı sıra, borsa, döviz kurları, emtia piyasalarına dair güncel veri akışları anlık olarak izlenebilecek, 110 ülkede 160 merkezde hizmet veren 200 ticaret müşaviri ve ataşe aracılığıyla dış pazarlar hakkında günlük haber akışı da yer alacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlık olarak, hizmetlerin daha etkin ve hızlı şekilde sunulması için inovatif anlayışla yeniden organize olduklarını ifade etti.

Faaliyetlerini, e-Devlet uygulamalarıyla etkin olarak yerine getirdiklerini belirten Zeybekci, "Vizyonumuz; hizmetleri elektronik ortamda hızlı, şeffaf ve etkin sunan örnek bir kamu kurumu haline gelmektir. Bu amaçla Ekonomi Bakanlığını sanal ortamda yeniden inşa etmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Elektronik Belge Yönetim Sistemi"ni hayata geçirdiklerini ifade eden Zeybekci, Bakanlığın internet portalı ve mobil uygulamasını inovatif anlayışla tasarladıklarını belirtti.

e-Devletin kesintisiz sunulması için "Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Merkezi"ni ocak ayı başında hizmete açacaklarını bildiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın web portalı ve mobil uygulaması 10. Kalkınma Planı ve Hükümet Programımızda ortaya konulan hedefler doğrultusunda; gerek içerik gerek görsel gerekse ileri teknolojik altyapısıyla tasarlandı. Web sayfasından web portalı anlayışına geçtiğimiz bu yeni yapıda, benzerlerini ancak gelişmiş ülkelerde gördüğümüz Bakanlığımız ve ekonomi ile ilgili tüm güncel bilgilerin yer aldığı, ziyaretçilerin geri dönüş yapabildikleri, kullanıcı dostu bir bilgi paylaşım platformu oluşturduk."

"Amaç daha hızlı hizmet"

Yeni internet sitesi ile hizmetlerin daha hızlı ve etkin ulaştırılmasını amaçladıkları ifade eden Zeybekci, "Yeni portalımız, Bakanlığımıza ait verilerin yanı sıra, borsa, döviz kurları, emtia piyasalarına dair güncel veri akışlarını anlık olarak izleyebileceğimiz bir bilgi penceresi haline geldi. Ayrıca, yine portalımızın üzerinden 110 ülkede 160 merkezde hizmet veren 200 müşavir ve ataşemiz vasıtasıyla dış pazarlar hakkında günlük haber akışı gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara Bakanlık uzmanları ve yurt dışındaki temsilcilerinden doğrudan bilgi talep etme ve bu taleplerini takip etme imkanı da getirdiklerini belirten Zeybekci, bu kapsamda "Bakana Ulaşın" bölümüyle vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini doğrudan Ekonomi Bakanı'na iletmelerini sağlayan bölüm de oluşturduklarına dikkati çekti.

Tüm uygulamalara mobil erişimin sağlandığını kaydeden Zeybekci, "Hem Bakanlığımız hem güncel bilgiler bir tuş kadar daha yakın hale getirildi" ifadesini kullandı.

Bakan Zeybekci, "kullanıcı dostu" olarak tasarladıkları Bakanlığın yeni internet portalının ihracatçılar, ihracatçı olmak isteyenler ile girişimcilere yol göstereceğini ve faydalı olacağını umduğunu kaydetti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER