ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:21

Vestel yüzde 20 büyüyecek

Vestel yüzde 20 büyüyecek


Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Nedim Sezer, beyaz eşya ve elektronikte 2013 yılı hedeflerinin yüzde 20 büyümek olduğunu söyledi. Sezer, önümüzdeki yıl 6,5 milyon adet üretim yapmayı öngördüklerini da kaydetti. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), basın mensupları için Vestel City’e gezi düzenledi.

Gezide gazetecilere açıklamalar yapan Genel Müdür Sezer, “Vestel, her yıl patent liginde mutlaka yer almış ve ödüller kazanmıştır. Bu yıl birinci oldu, ayrıca Avrupa’nın en yenilikçi firması seçildik." dedi. Önümüzdeki yıl beyaz eşyada 1,5 milyar, elektronik eşyada 2,8 milyar olmak üzere toplam ciro hedeflerinin 3,5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Vestel’in Manisa’da üretime 2000 yılında 250 bin adet buzdolabıyla başladığını dile getiren Sezer, “O zamanki ciro 20 milyon dolardı. Şimdi 6,5 milyon ürüne ulaştık, kapasitemiz 8,5 milyon adet oldu.” şeklinde konuştu. Kuruluş yıllarında faizlerin çok yüksek olması ve iki ekonomik kriz sebebiyle zor günler geçirdiklerini anlatan Nedim Sezer, genç bir firma olmalarına rağmen zor günlerde çok iyi işler başardıklarını ifade etti. Çalışanların yaş ortalamasının 30 olduğunu, genç bir firma olmalarına rağmen çok ödül aldıklarını söyledi. Türkiye’de en çok patent alınan ikinci ilin Manisa olduğunu belirten Sezer, bunda Vestel grubunun etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Avantajlarının yeni fikirlere değer vermeleri olduğunu belirten İcra Kurulu Üyesi Sezer, “İnsanların hata yapmasına fırsatı veriyoruz. Aynısını iki veya üç defa yaparsan, hata olmaktan çıkar. Bir defa hata yaparsa tecrübe kazanır. Bugüne kadar çok iyi geldik. Ürün gamlarımız çok iyi. Müşterilerimiz arasında dünyanın en iyileri var. Gerek kalite gerekse ürün gamımız açısından çok ilgi çekici noktayız. Her sene yükselen bir trendle gidiyoruz.” dedi. Vestel City’de 11 bin çalışan bulunduğunu, bunun yarısının beyaz eşyada, yarısının da elektronikte olduğunu aktaran Sezer, beyaz eşya bölümündeki altı fabrikanın ikisinde buzdolabı, diğerlerinde çamaşır v bulaşık makinesi, klima ve pişirici cihazlar imal edildiğini söyledi. Şu anda işçi sıkıntısı çektiklerini ifade eden Sezer, “Bin kişi olsa hemen işbaşı yaptırabiliriz. İşsizlik sadece bizim değil, herkesin sıkıntısı.” diye konuştu. Vestel City’de üretilen beyaz eşyanın yüzde 85’ini, elektronik eşyaların ise yüzde 90’ını ihraç ettiklerini belirten Nedim Sezer, en yüksek ciroyu buzdolabından, ondan sonra çamaşır makinesinden yaptıklarını söyledi. Buzdolabı üretim kapasitesinin 3 milyon 200 adet olduğu, bu sene 2 milyon 600 bin adet ürettikleri bilgisini veren Sezer, çamaşır makinesi kapasitesinin 2,5 milyon adet olduğunu ve 2 milyon 100 bin adet ürettiklerini kaydetti. 500 bin adet olan bulaşık makinesi üretim kapasitesini 2013 yılında 1 milyon adete çıkaracaklarını dile getiren Sezer, hedeflerinin 750 bin adet üretim olduğunu bildirdi.

Müşteri odaklı çalıştıklarına da Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Sezer, “Amacımız, en iyi hizmeti vermek. İşimizi severek yapıyoruz. Ülke ekonomisine katkımız çok yüksek. Vestel, bütün alanlarda tasarrufa büyük önem veriyor. Önem vermesinin nedeni, biz bir savaş veriyoruz, ekonomik anlamda boğuşuyoruz. Vestel’in ihracat anlayışından sonra Türkiye’de birçok firmanın ihracat anlayışı değişti. İhracatımızın yüzde 75’ini Avrupa, Türkiye’nin çevresindeki ülkeler, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER