ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 18:32

Ülker, İngiliz devini satın aldı

Ülker, İngiliz devini satın aldı

Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding, İngiliz United Biscuits'i satın alarak dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi oldu. Satın alma bedeli resmen açıklanmasa da anlaşmanın yaklaşık 2 milyar sterlin olduğu belirtiliyor.


Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın aldı ve bu işlem ile dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi.

DÜNYANIN ÜÇ NUMARALI BİSKÜVİ ŞİRKETİ OLDU

Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada, bu satın alma ile ana işi olan bisküvi ve atıştırmalık pazarındaki konumunu güçlendirecek olan Yıldız Holding'in ek üretim kapasiteleri, yeni pazarlar, iki şirketin dağıtım kanalları ve yeni ürünler ile mevcut işlerini büyütmeye devam edeceği belirtildi.NTV'de yer alan habere göre, Yıldız Holding, İngiltere merkezli United Biscuits'i özel sermaye fonları Blackstone Group ve PAI Partners'tan satın aldı.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK SATIN ALMASI

Yıldız Holding'in açıklamasında satın almanın mali değerine ilişkin bir bilgi yer almadı. Ancak konuya yakın bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Yıldız Holding United Biscuits'i şirketin borçları dahil 2 milyar sterlinin (3 milyar dolar) üzerinde bir tutara satın aldı.

Bu rakam bir Türk firmasının uluslararası alanda en büyük satın alması anlamına geliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER