ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 11:14

Üç maymunu oynuyorlar

Üç maymunu oynuyorlar

Avrupa kendi haline bakmadan Türkiye hakkında yaptığı olumsuz tavrına devam ediyor.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu 'BB+', not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. Akşam'dan HAndan Çolak'ın haberine göre,  Ekonomistler, Standard & Poor's'un diğer iki derecelendirme kuruluşuna göre daha katı olması nedeniyle kredi notunun yükselmesini beklemezken, negatif olan görünümün durağana çevrilebileceğini öngörüyordu. 

TÜRKİYE'YE KARŞI ÜÇ MAYMUNU OYNADI

Türkiye'nin küresel krizlere karşı dirençli bir seyir izleyerek, ekonomik verilerde ciddi bir başarı yakalamasına karşın beklenen olmadı.

Sıfırcı Hoca yine yapacağını yaptı ve ne mali disiplinin korunmasını ne de yeni açıklanan ve sıkı tedbirler içeren Onuncu Kalkınma Planı'nı dikkate aldı. Türkiye'ye karşı üç maymunu oynayarak gelişmelerin hiçbirini görmedi, duymadı...

ÇİFTE STANDART

Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürü Mehmet Ali Ergün, 2008'den beri aynı bahanelerin gerekçe gösterildiğini belirterek, "Yapılan değerlendirme kötü, senaryoları 2008'den beri değişmedi. Avrupa karışıklık içindeyken biz sağlamız. Standard & Poor's çifte standart uyguluyor. Hakkımızı vermedi, görünümün negatif kalmaması gerekiyordu." dedi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER