ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Nisan 2013 Cuma 23:50

Türkiye nükleer santrale 22 milyon dolar yatıracak!

Türkiye nükleer santrale 22 milyon dolar yatıracak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Nükleer santrale 22 milyon dolar yatırım yapacağız, bu da Sinop’ta olacak” dedi.


Erciyes Dağı Kayak Merkezi Kardanadam Tesisleri’nde düzenlenen Erciyes Buluşmaları 2023 Türkiye Vizyonu’nda “Kayseri Sanayi” adlı toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda davetli katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yıldız, “Sanayicilerimize vereceğimiz net fotoğraflar olması gerekir. Bu tür çalışmalarda sanayicilerin diliyle bir şeyleri kurgulamamız lazım. Bu riskleri minimize etmemiz için gerekli olanlardır. Kayseri 6 bin yıldır ticaretle iç içe olan bir şehirdir ve bu bir kültürdür. Kayseri’nin önemli konularından bir tanesi zihniyet ile paranın arasındaki koalisyonu kurmasıdır. Aile şirketlerinde paranın daha fazla büyüdüğü bir ortam oldu. 1956 yıllarından sonra Kayseri’de yetişen sanayiciler zihni bir birikim olduğunu göstermektedir. Kayseri’de mobilya sektöründe önde bir şehiriz” diye konuştu.

Bakan Yıldız, “Sanayicilerimizin hazır olması gereken önemli bir dönemece giriyoruz. Kendi kaynaklarımıza dönüyor olmak çok önemlidir. Bizler beynimize, zihnimize güveniyorsak çok ama çok yapacak işlerimiz var. Bu konuda Kayseri’nin çok önemli bir ivme yapacağı kanaatindeyim. Türkiye’nin büyüme rakamlarından daha fazla büyüme rakamlarına ulaşmamız lazım” dedi.

"BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ"

Enerji sektöründe atılımlar yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Yıldız, nükleer santrale 22 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade ederek, “Nükleer santrale 22 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız, bunu da Sinop’ta yapacağız. Biz sanayicilerimizin önemli bir atılımı ile ciddi bir yere gelmişiz. Binlerce ürün ihraç ederek bu noktayı yakalamış durumdayız. Bizlerin kendi içimizden kaynaklarımızı çıkarmamız lazım. 600 tane eleman yetiştirip nükleer santralin başına oturtacağız. Beyin göçünün tersine yapıyor olmamız lazım, bunu da sağlayabilmek için burada iş veriyor olabilmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Biz 2023 vizyonu adı altında Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bir takım adımlar attık. Eğitimde, sanayide, turizmde, savunma sanayi gibi alanlarda birçok hedef koyduk. Türkiye’nin genç nüfusunu nitelikli olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunu da her zaman ön planda tuttuk. Sanayi ile üniversiteleri birleştirmek en büyük özellik olarak düşünüyorum. Onların birlikte yapacağı işlerin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız’a plaket takdim edildi.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER