ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 19:30

Türkiye İnovasyon Haftası

Türkiye İnovasyon Haftası

Gaziantep’te organize edilecek İnovasyon Haftası’nın tanıtım toplantısı Teymur Continental Otel’de düzenlendi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından inovasyon kültürünü Anadolu kentlerine yaymak amacıyla İzmir ve Ankara’da düzenlenen etkinliklerin üçüncüsü 6-7 Kasım tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleşecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, bölgenin üniversite rektörleri ve organize sanayi bölge yöneticiler, iş adamları katıldı. 3 yıldan beridir Türkiye İnovasyon Haftası adı altında önemli etkinlikler düzenlediklerini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçı birlikleri vasıtasıyla bu yıl 21 farklı sektörde tasarım yarışmaları, 10 farklı sektörde de proje arge yarışmaları düzenlediklerinin bilgisini verdi. 6-7 Kasım tarihleri arasında da Gaziantep'te yapacakları İnovasyon Haftası hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Gaziantep'in en çok ihtiyacı olan şey marka konusunda önemli olan firma sayısını arttırmamız lazım. Katma değerimizi arttırmamız gerekiyor. Gaziantep ve çevresindeki firmalarımızın üniversite sanayi işbirliğine maksimum düzeyde önem vererek hem firmalarımızın katma değerlerini arttırmamız lazım. Üniversite dışında danışmanlık yapmayan hocaları ayıplamak lazım. Üniversite sanayi işbirliği bu kadar önemli. Bu konuda kanun değişmesi için bir takım önerilerimiz var. Kilogram başına ihracat fiyatımız şuanda 1,5 dolar. Gelişmiş ülkelerde bu 4,5 dolar seviyesinde. Biz 3 dolara çıkarırsak hedefe ulaşabiliyoruz." dedi.

Toplantıya katılan Vali Erdal Ata ise "Bu toplantının Gaziantep'te yapılması ilimiz sanayicisi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl ihracatımız 6,5 milyar dolardı. Eğer biz araştırmaya, geliştirmeye, inovasyona önem verirsek, bu rakamları çok daha yukarı çıkarmamız mümkündür." diye konuştu.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER