ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2014 Cumartesi 11:34

Türk şirketleri, Expo 2017’ye katılacak

Türk şirketleri, Expo 2017ye katılacak

Kazakistan’da temaslarda bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Astana’da yapılacak Expo 2017’ye Türk şirketlerinin de katılacağını söyledi.


Kazakistan’daki yatırım imkanlarını değerlendirmek ve iki ülke arasında yeni ticaret köprüleri kurmak maksadıyla berberindeki işadamları heyetiyle Kazakistan’ın başkenti Astana’da temaslarda bulunan Yıldırım, Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabır Yesimbekov ile görüştü. Yesimbekov, Türk heyetine Kazakistan’ın yabancı yatırımcılara sunduğu imkanları anlattı.

KAZAKİSTAN’IN YATIRIM İMKANLARI OLDUKÇA CAZİP

Temasları sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in vizyonu çerçevesinde Kazakistan’ın 2030 hedeflerine ulaşmada gösterdiği başarıyı, şimdi de 2050 için gösterdiğini söyledi. Bu anlamda çıkarılan teşvik yasalarının yabancı yatırımcılar için oldukça cazip olduğunu kaydeden Yıldırım, Astana’da yapılacak Expo 2017’ye birçok Türk şirketinin katılacağını belirtti.

Kazak-Türk İşadamları Derneği (KATİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Yıldırım, Kazakistan’da faaliyet gösteren işadamlarının sorunlarını dinledi .KATİAD Başkan vekili Müjdat Güler ve KATİAD Genel Sekreteri Ahmet Alyaz Yıldırım’a Kazakların milli kıyafeti olan Çapan ve kamçı hediye etti.

Kazakistan hükümeti çıkardığı yeni yasa ile ülkeye 20 milyon doların üzerinde yatırım yapan yabancı yatırımcılara 10 yıllık kurumlar vergisi, 8 yıla kadar taşınmaz mülk vergisi ve 5 yıla kadar da gümrük vergisinden muafiyetin yanında, yatırımın yüzde 30’zunu iade gibi büyük avantajlar sunuyor.

















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER