ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 11:29

Türk ordusu güçleniyor

Türk ordusu güçleniyor

Gelecek yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranı ve savunmada Ar-Ge'ye ayrılan pay artırılacak.


Gelecek yıl ülkeye teknolojik üstünlük kazandıracak platform ve sistemlerin yurt içinde geliştirilmesine yönelik projeler hayata geçirilecek. 

Bu çerçevede ALTAY, ANKA, ATAK, HÜRKUŞ, Modern Piyade Tüfeği projeleri ile  Özgün  Helikopter  Programı kapsamındaki çalışmalara devam edilecek.

Sektör ihtiyaçlarının özgün tasarıma dayalı olarak ülke sanayisiyle bütünleşik ve sürdürülebilir şekilde karşılanması amaçlanırken, uygun teknolojilerin sivil amaçlı kullanımı ile yerlilik oranının ve Ar-Ge’ye ayrılan payın artırılması sağlanacak. Ayrıca belirli savunma sanayi alanlarında ağ ve kümelenme yapıları da desteklenecek.

Tanıtım ofisleri açılacak

Performans bazlı ve sanayinin sorumluluk alacağı lojistik destek uygulamaları başlatılacak. Bu çerçevede SSM Ömür Devri Yönetimi Stratejisi dokümanı oluşturulacak. Lojistik destek standart sözleşmeleri hazırlanacak ve en az 3 başlangıç projesi sözleşmeye bağlanacak.

Özellikle son yıllarda ihracat atağına kalkan Türk savunma sanayisi, 2015'te daha rekabetçi yapıya kavuşturulacak.

Bu çerçevede ihracat ve tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonu için yeni irtibat ofisleri kurulacak. Farklı bölgelerde açılacak SSM ofisleri için uygun ülke belirlemeye yönelik analiz çalışmaları yapılacak ve belirlenecek takvime göre bu ülkelerde ofis açılacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER