ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 19:26

Türk benzin istasyon işletmecileri New York'ta

Türk benzin istasyon işletmecileri New Yorkta

Türk benzin istasyon işletmecileri New York'ta bir araya geldi.


ABD’nin New York ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan bir grup Türk benzin istasyon işletmecisi Team of America Consulting öncülüğünde bir araya geldi. New York Roger Smith Hotel'de gerçekleştirilen programda işletme sahipleri Amerika'daki Türk girişimcilerin en güçlü olduğu endüstrilerden biri olan akaryakıt sektöründeki gelişmeleri, trendleri ve gelecekle ilgili beklentileri tartıştı.

Konferansta konuşan Energy Marketing Partners CEO'su Ebbie Ashabi, benzin istasyon sektörünün her geçen yıl farklı zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve istasyon sayısının azaldığını belirterek, bu sektöre girmek isteyenlerin mutlaka istasyonun toprağının da sahibi olmasının önemine dikkat çekti. Bir başka konuşmacı RRLM Capital Resources CEO'su Lenford L. Robins ise istasyon alınması konusunda her türlü finansman ihtiyacında girişimcilerin yanında olduklarını söyledi.

80’e yakın benzin istasyona sahip olan Atlantis Managment Group CEO'su Tümay Başaranlar da işletmelerinde 25 Donkin Donut's (cafe) olduğunu ifade etti. Başaranlar, kahve düşkünlerini istasyonlara çeken işletmelerin iş hacimini arttırdığını vurguladı.

Konferanstaki amaçlarının Türk akaryakıt işletmeciliğinin gücünün gözler önüne sermek ve birlikte neler yapılabileceğini göstermek olduğunu kaydeden Team of America Consulting yöneticisi Cüneyt Gürkan, ''Bu gibi toplantılar sektördeki ekonomik gücümüzün neler olduğunu görmek açısından çok önem taşıyor.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda tekstil ve gıda sektör temsilcileri ile Amerika'da faaliyet gösteren Türk girişimcileri bir araya getirdiklerini hatırlatan Gürkan, düzenli seminerlerle farklı sektörleri bir araya getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

New Jersey’n Güney bölgesinde 4 tane istasyon sahibi olan Cevdet Özdemir, diğer farklı etnik grupların olduğu gibi Türklerin de bir dernek çatısı altında birleşmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

ABD’nin New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde yaşayan Türklerin yaklaşık 300 benzin istasyonuna sahip olduğu ifade ediliyor. 1960’lı yıllardan itibaren akaryakıt sektörüne yatırım yapan Türk ve Türkiye’den gelen Ermeni ile Süryani girişimcilerin yaklaşık 3 binde fazla istihdam oluşturduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER