ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 19:03

Turizmde internetten satışlar yüzde 10 arttı


 Türkiye, 2012’de en çok ziyaretçi çeken ülkeler sıralamasında 29,3 milyon kişiyle 6’ncı sıraya yükseldi. 2013’te uluslararası turizmin yüzde 2-4 civarında büyümesi beklenirken, bu büyümeden pay almak isteyen küçük ve orta ölçekli tesislerin internet satış kanalını daha etkin kullanmaları tavsiye ediliyor. Konaklama sektörüne yönelik çözümler geliştiren CloudArena'nın kurucu ortağı Tolga Yalçınkaya, 2012 yılında internet üzerinden yapılan satışların yüzde 10 arttığına işaret ederek, bu alandaki gelişmeye dikkat çekti.

Konaklama sektörüne yönelik çözümler geliştiren CloudArena, bulut bilişim tabanlı dijital konaklama tesisi yönetim ve pazarlama sistemi HotelRunner ile konaklama tesislerinin doğru ve etkin bir online varlığa sahip olmalarını sağlıyor. Türkiye’nin 2012 yılında turizm alanında başarılı bir yıl geçirdiğini belirten Tolga Yalçınkaya, interneti yoğun ve etkin kullanan genç nüfusun da etkisiyle seyahat öncesi ve sonrası aktivitelerin artık sanal ortama kaydığını vurguladı. Yalçınkaya, "Doğru ve etkin bir online varlığa sahip tesislerin doluluk oranlarının ciddi seviyede arttığı görüldü." dedi.

"SOSYAL MEDYA SEYAHAT PLANLAMADA DAHA ETKİLİ OLACAK"

HotelRunner, özellikle KOBİ ölçeğindeki konaklama tesislerinin günlük operasyonlarını, internet sitelerindeki ve sosyal ağlardaki online içerikleri oluşturup yönetmelerini sağlıyor. Bu sistemin, Türkiye’yi daha fazla yabancı turistin ziyaret etmesinde önemli rol oynayacağını ifade eden Tolga Yalçınkaya, bu ürünü kullanan tesislerin, kolay kullanımlı sosyal medya promosyon ve online pazarlama araçlarıyla dünyanın farklı bölgelerinden daha çok müşteriye ulaşabildiğini, kendi internet siteleri ve Facebook üzerinden satış yapabildiklerini ve müşterilerine çeşitli online ödeme seçenekleri sunabildiklerini anlattı.

Yalçınkaya'nın verdiği bilgiye göre 2012 yılında en çok rezervasyon 3,73 milyon yerli, 13,2 milyon yabancı ziyaretçi ile Antalya’daki tesislere yapıldı. İkinci sırada 3,43 milyon yerli, 11 milyon yabancı ziyaretçiyle İstanbul yer aldı. Sosyal promosyon imkânlarının da etkisiyle HotelRunner kullanan tesislerin online direkt rezervasyonlarında 7 kat artış sağlandı. Bunun etkisiyle tesislerin doluluk oranları ortalama yüzde 27 oranında arttı. HotelRunner’ı kullanan tesislerin yabancı ziyaretçileri en çok Almanya, Rusya ve İngiltere’den geldi. 2013’te ise kış sporları ve din turizmi başta olmak üzere Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkelerin ise Almanya, Rusya, Bulgaristan ve İran olacağı öngörülüyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER