ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 17:04

Turizmcilerde IŞİD endişesi

Turizmcilerde IŞİD endişesi

IŞİD’in Kobani’yi kuşatması ve Türkiye de başlayan şiddet içerikli protestolar Karadenizli turizmcileri endişelendiriyor.


IŞİD’in Kobani’yi kuşatması ve Türkiye de başlayan şiddet içerikli protestolar Karadenizli turizmcileri endişelendiriyor.

Son iki yıldır çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi hızla artmaya başlamıştı. Son 2 yılda özellikle yaz aylarında yaklaşık 800 bin yerli yabancı turistin kültür turizmi için doğu ve güney doğu illerini ziyaret ettiğini belirten Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, çözüm süreci ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisinin olduğu ve bölge ekonomisine büyük katkıda bulunduğunu belirtti.

“OLAYLARIN ARTMASI KARADENİZ’İN DOĞUSUNA ETKİSİ BÜYÜK OLUR”

KATİD Başkanı Murat Toktaş yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki son günlerde yaşanan olaylar bu bölgeye olan bütün turların iptal edilmesine neden oldu. Şuan gelinen noktada Doğu Karadeniz’den doğuya inen gruplarda yoğun iptaller gelmeye başladı. Bu huzursuzluk ortamı bölge turizmini etkiledi. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki otelciler tedirgin bir bekleyiş içinde. Hem istihdama hem de bölge ekonomisine katkı sağlayan turizm sektörü ne yazık ki doğu bölgelerinde sıfırlandı” dedi.

Şuan için İstanbul ve sahillerde bir sıkıntı yaşanmadığını belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Duyarlı olmak zorundayız, kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Bu olaylar kendi içimizde büyürse en büyük turizm gelirimizin geldiği bölgelerde iptaller başlar ve hem sektör hem de Türkiye olarak büyük sıkıntıya düşeriz” diye konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER