ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mart 2017 Perşembe 11:54

Turizm şirketlerine "alışveriş festivali" çağrısı

Turizm şirketlerine "alışveriş festivali" çağrısı

TESK Başkanı Palandöken: "Türkiye'deki mal ve hizmet fiyatlarındaki ucuzluğun fırsata çevrilmesi gerekiyor. Turizm şirketleri ülke sathında alışveriş festivalleri düzenlemeli, tanıtım kampanyalarıyla turistleri alışveriş için ülkemize çekmeliyiz"


Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de mal ve hizmet fiyatlarındaki ucuzluğun fırsata çevrilmesi gerektiğini belirterek, turizm şirketlerini ülke genelinde alışveriş festivalleri düzenlemeye çağırdı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin turizmde rakip Avrupa ülkelerine kıyasla gerek hizmet alanında gerekse gıdadan giyime kadar ticari faaliyetin her alanında daha ucuz bir ülke olduğunu ifade etti.

Festivallerin turizm ve perakende sektörünü canlandıracağına işaret eden Palandöken, Türkiye'nin turizmde önemli bir destinasyon olduğunu ancak son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı azalan turist sayısı nedeniyle ekonominin can damarı olan turizm ve perakendenin, mal ve hizmet sektörünün olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Palandöken, Türkiye'nin dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Döviz cinsiyle ithal edilen ünlü markalı ürünler şimdi Türk lirası ile satılıyor. Üstelik bugünlerde indirim sezonuna girildi. Vitrinlere baktığımızda hepsi marka olan ayakkabıdan gömleğe, paltodan takım elbiseye, mücevhere, oyuncağa kadar her şey diğer ülkelere oranla çok daha ucuz. Mal ve hizmetlerdeki bu ucuzluğu fırsata çevirmenin tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Turizmcilerimiz hemen harekete geçerek alışveriş turizmini canlandırmalıdırlar. Turizm şirketleri ülke sathında alışveriş festivalleri düzenlemeli, cezbedici reklam ve tanıtım kampanyalarıyla bu durum yabancı ülkelerde anlatılmalıdır. Turistleri alışveriş için Türkiye’ye çekmeliyiz. Belediyelerimiz de alışveriş festivalleriyle bu kampanyaya destek vermelidir."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER