ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2014 Cumartesi 10:15

THY Varna seferlerine başladı

THY Varna seferlerine başladı

THY, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın ardından Varna'ya da uçacak. Atatürk Havalimanı'ndan Köstence aktarmalı Varna'ya ilk etapta haftada 4 sefer yapılacak.


THY'nin 106 ülkedeki 252. destinasyonu Bulgaristan'ın Varna kentine ilk sefer yapıldı. Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TK 1051 sefer sayılı uçak, 35 dakika sonra Varna Havalimanı'na indi.

Uçağı karşılama törenine Varna Belediye Başkanı İvan Portnih, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, Varna Havalimanı'nı işleten Fraport Twin Star'ın yöneticisi Aletta von Massenbach, Bulgar ve Türk yetkililer katıldı. THY uçağı, itfaiye araçlarının kurduğu su köprüsüyle karşılandı.

Varna Havalima'na ilk uçuş dolayısıyla apronda kurdele kesildi. Geleneksel kıyafetleriyle Türkiye'den gelen ekibi karşılayan kızlar, Bulgaristan ekmeği ikram etti. Aprondaki karşılamanın ardından havalimanının terminal binasında düzenlenen törene geçildi.

THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, burada yaptığı konuşmada, Varna'nın THY'nin 252. uçuş ağı olduğunu söyledi.

Varna'nın yurt dışındaki 209. uçuş noktası olduğunu kaydeden Bolat, "208. noktamız Boston'du. 210. noktamızda haftaya Montreal olacak. Varna'ya haftada 4 sefer olarak başladık, Köstence ile birlikte. Kısa zamanda günde bir sefere çıkarmayı planlıyoruz. Arkadaşlarımız ileri rezervasyonlara baktıklarında iyi bir talep var. Burası turistik bir destinasyon. Aynı zamanda da öğrencilerin bol olduğu bir şehir. O bakımdan yolcu konusunda geniş bir kesime hitap eden bir yer" diye konuştu.

Bolat, hat, Türkiye ile Bulgaristan arasında turistik, kültürel ve ticari ilişkilerde önemli gelişmelere vesile olacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türk iş adamlarının Romanya'da 5 milyar dolarlık yatırımı var. Burada 2 milyar dolardayız. Yeni açılan hatlarla yatırımı teşvik ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerde de zaten tarihi bağlarımız var. Seferlerin, yatırımları da teşvik ederek, kazan-kazan prensibiyle iki ülke ekonomisine de katkısı olacak. Bulgar tarafı çok memnun. Varna, Sofya'ya 300 kilometre mesafede bir yer. Sofya'ya günde iki sefer uçuyoruz. Bu seferin Sofya noktasını etkilemeyeceğini biliyoruz. Buraya gelen uçaklarımızın doluluk konusunda bir sıkıntısı olmayacağını biliyoruz."

Haftada 4 sefer

Varna Belediye Başkanı İvan Portnih de THY'nin uçuşlara başlamasından duyduğu memnunuyeti dile getirdi. THY yetkililerine teşekkür eden Portnih, uçuşların iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Bolat ve Varna Havalimanı'nı işleten Fraport Twin Star'ın yöneticisi Aletta von Massenbach, dünya haritasına Varna ve İstanbul üzerine THY logosu yapıştırdı.

Karşılıklı çeşitli hediye ve plaketlerin verilmesinin ardından Bolat, Massenbach ve diğer yetkililer kente ilk uçuş anısına pasta kesti.

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Köstence aktarmalı Varna'ya ilk etapta haftada 4 sefer yapacak.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER